Nøkkelen til en annerledes laksemiddag

Mango passer perfekt til laks. Med sin søtlige og syrlige smak gir mango det lille ekstra til en ellers ordinær lakserett. Sammen med knasende sprø nøtter er dette en av mine desiderte favorittretter.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 pakke chiliflakes
  • olivenolje
  • 1 pakke sesamfrø
  • 1 stk lime
  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk agurk
  • 125 g restaurantsalat
  • 1 pakke nøttemiks
  • soyasaus
  • olivenolje
  • soyasaus



Dette gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Soyamarinert laks: Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakesene, sesamfrøene, 4 ss soyasaus, 2 ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, eller til fisken er fast og har en lys rosa kjerne.
  3. Salat: Skrell mangoen, fjern stenen og kutt mangokjøttet i terninger. Finhakk rødløken, og kutt agurken i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. Tørk salaten godt og bland alt sammen i en serveringsskål, og strø over nøttemiksen.
  4. Bruk hendene til å rive den ferdigstekte fisken i biter, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen fra bunnen av fiskeformen som dressing, eller server den ved siden av.
  5. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.