Mais
Jeg pleier å dra på selvplukk av mais når den er i sesong. Man ser mais-åkrene fra veien, de høye stokkene som omsvøpes av grønne blader.
Inni de grønne bladene finner man den gule og sødmefylte maiskolben. Når jeg er på selvplukk, pleier jeg alltid å skrelle maiskolben og spise den som den er. Det er en helt fantastisk matopplevelse.
Maisen er vanligst å bruke i fredagstacoen, men det er mange andre måter å bruke den på. Den enkleste måten er å koke maisen i ti minutter, og servere den med godt smør og salt. Det å gnage av alle de sprø og milde maiskornene på den ferske og flotte grønnsaken, bringer tilbake fine barndomsminner der hendene ble så fulle av smør, og at man ikke klarte å slutte og spise fordi det var så godt.
![Image alt text](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F5347ff4a3a05f3183a918c42ea5af1640b4b9cac-4525x3456.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
For å lage en litt mer voksen vri, pleier jeg å grille maisen for å få frem den gode ristede smaken, og lage en skikkelig god grillet maiskrem.
![Image alt text](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F13684ad7815a70a415122d4f88d0aabafc10c4bb-2500x1700.png%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
Siden mais er på sitt beste nå, har vi i uke 32 og 33 tilbud på denne fantastiske grillretten: Helstekt indrefilet av svin med urterub, grillede grønnsaker med frisk nektarin- og fetaostsalat med valnøtter. Selvfølgelig servert med grillet maiskolbe som tilbehør. Du finner den når du velger rettene dine selv på «Min side».