Mais

Mais

Jeg pleier å dra på selvplukk av mais når den er i sesong. Man ser mais-åkrene fra veien, de høye stokkene som omsvøpes av grønne blader.

Inni de grønne bladene finner man den gule og sødmefylte maiskolben. Når jeg er på selvplukk, pleier jeg alltid å skrelle maiskolben og spise den som den er. Det er en helt fantastisk matopplevelse.

Maisen er vanligst å bruke i fredagstacoen, men det er mange andre måter å bruke den på. Den enkleste måten er å koke maisen i ti minutter, og servere den med godt smør og salt. Det å gnage av alle de sprø og milde maiskornene på den ferske og flotte grønnsaken, bringer tilbake fine barndomsminner der hendene ble så fulle av smør, og at man ikke klarte å slutte og spise fordi det var så godt.

For å lage en litt mer voksen vri, pleier jeg å grille maisen for å få frem den gode ristede smaken, og lage en skikkelig god grillet maiskrem.

Siden mais er på sitt beste nå, har vi i uke 32 og 33 tilbud på denne fantastiske grillretten: Helstekt indrefilet av svin med urterub, grillede grønnsaker med frisk nektarin- og fetaostsalat med valnøtter. Selvfølgelig servert med grillet maiskolbe som tilbehør. Du finner den når du velger rettene dine selv på «Min side».


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER