Lun og lett pastasalat – perfekt for varme dager!

Pastasalat er lett å lage og perfekt for varme sommerdager når det er så mange andre ting du vil gjøre enn å lage mat. Likevel er det sunt som bare dét! Har du litt salat til overs er det perfekt som kveldsmat eller lunsj dagen etter.

Les også: Saftig sitronmarinert kylling med grillet asparges

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 1 pakke kyllingbryst
  • 1 agurk
  • 400 g fullkornspasta
  • 1 pakke parmesan
  • 1 glass grønn pesto
  • 1/2 isbergsalat1 ss kyllingkrydder
  • 1 rødløk
  • 2 tomater
  • solsikkeolje
  • salt
  • pepper
  • 3 l vann

Les også: 12 tips som gjør deg til en grillkonge!

Slik gjør du:

  1. Kok opp vannet i en kjele sammen med 3 klyper salt.
  2. Skjær kyllingbrystet i strimler og stek i 5–8 minutter på middels varme i litt solsikkeolje. Krydre med kyllingkrydder.
  3. Kok pastaen i vannet fra punkt 1 i cirka 10 minutter. Hell vannet av pastaen og vend inn pestoen.
  4. Skjær tomatene og agurken i terninger. Finsnitt isbergsalaten, spisspaprikaen og rødløken.
  5. Ha kylling, pasta og grønnsaker i en stor serveringsbolle og bland inn parmesan. Les også: Hamburger med wow-faktor!