Linguini i kremet gresskarsaus  – smakfull Halloweenmat

Linguini i kremet gresskarsaus – smakfull Halloweenmat

Gresskar kan  – og bør, brukes til så mye mer enn pynt til Halloween. Flaskegresskar er en av variantene som egner seg aller best i matlagning. Med sin nøtteaktige og sødmefylte smak, og nydelige farge passer den utmerket som både gresskarsuppe og til sylting. Her har vi laget en rik og smakfull pastarett, der flaskegresskaret virkelig kommer til sin rett. Dette er Halloweenmat på sitt aller beste, spør du oss.

Slik lager du linguini i kremet gresskarsaus, med råstekt gresskar, sprø gresskarkjerner og revet parmesan

Du trenger (til 4 personer)

  • 400 g linguini (eller annen type pasta) 
  • 1 stk flaskegresskar 
  • Ca. 3 dl vann 
  • 1 gul løk 
  • 3 dl matfløte 
  • 50 g gresskarkjerner 
  • Parmesan

Slik gjør du:

  1. Skrell, og del flaskegresskaret i to på langs, og skrap ut innmaten med en skje. Del halvparten av gresskaret i små terninger, og resten i litt grovere biter. Skrell og grovhakk løken.
  2. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek løken og de største gresskarbitene i 4–5 minutter, til de får litt farge. Ha nok vann i kjelen til å dekke innholdet, omtrent 3 dl. Kok det hele i 8–10 minutter, eller til gresskaret er mørt.  
  3. Kok pastaen, og stek de mindre gresskarterningene på middels høy varme i litt smør i 4–5 minutter, eller til de er møre og gylne. Ha i gresskarkjernene mot slutten av steketiden, og stek dem til de blir sprø. 
  4. Når gresskaret og løken er mørt, ha i matfløten og kok opp. Kjør alt sammen med en blender eller stavmikser til en jevn saus, og ha sausen tilbake i kjelen.
  5. Smak til med salt og pepper, og vend den ferdigkokte pastaen inn i sausen. 
  6. Topp pastaen med litt revet parmesan!

Her finner du også oppskrift på syltet flaskegresskar som er nydelig tilbehør til all slags kjøtt.


Siste poster

Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

LES MER
Ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken

Ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken

LES MER
Waldorfsalat

Waldorfsalat

LES MER
Rotgrønnsaker  – månedens smak i november

Rotgrønnsaker – månedens smak i november

LES MER