Lek med maten!

Lek med maten!

Nå som skolestart står for tur er det brødskiva og matpakken som står i fokus. Den klassiske brødskiven med gulost funker jo ypperlig, men kan kanskje bli traust og kjedelig i lengden. Så, hva med å piffe opp frokostbordet eller lunsjboksen en gang i blant?

Vi har vært så heldige å få Elsa fra Instagramprofilen @creativefun4you til å gi oss noen artige frokost- og lunsjtips. Her kan du ta med barna eller finne frem barnet i deg, og leke med maten!

Det skal ikke så mye til for å få frokosten til å se morsom og superdigg ut – denne elefanten vil nok glede alle trøtte ansikt. Elsa sier at hun liker å bruke enkle råvarer som stor sett alle har på kjøkkenet, og da spesielt matvarer som har naturlig rund form, som f.eks. egg, agurk, tomat, blåbær og banan. I omtrent alle bildene fra Instagram-profilen har hun brukt en av disse ingrediensene. Dette er fordi de er så utrolig enkle å bruke, uten at det blir for mye kliss. I tillegg er det noe de fleste spiser til frokost eller lunsj, og de passer perfekt som enten øyne, nese, ører, kropp eller hjul. Disse ingrediensene blir altså en slags grunnmur. Et annet tips er å lage samme figur, men med ulike ingredienser som enten har samme form eller farge.

På bildet med bamsen har Elsa kun brukt skinke, egg og agurk. Her kan man (om man ikke vil ha egg) bruke agurk i stedet for, siden disse har nesten helt lik form og størrelse. Øyne, nese og munn er her kun laget av litt agurk-skall – det skal ikke stort mer til. Ved å bruke en liten bit av en agurk-skive, som så skjæres i mindre båter, får du enkle og små former. Elsa fjerner det hvite, og står igjen med en liten buet del av skallet. Denne lille buen er også noe som ofte brukes som munn, øyenbryn, fugler eller hår. Dette har hun gjort på både pirat, fugl, apekatt, elefant og sommerfugl-bildet.

Pinnsvinet er kun laget av havregrøt hvor Elsa har kuttet opp eple i små biter som tagger, og laget øyne og nese av blåbær. Her kan man også bytte ut blåbær med f.eks. rosiner, og eple-bitene kan byttes ut med f.eks pære eller mandler.

Sommerfuglen har Elsa laget av en enkel skive med skinke som hun har delt i to og snudd mot hverandre. Her kan det også brukes annet pålegg om man ønsker. «Pynten» på sommerfuglen er lettest å lage med runde former som f.eks. agurk, cherrytomater, blåbær, banan osv.

Skivene med «palmene» er kun leverpostei og agurk. Her har Elsa kun skjært tynne agurk-skiver, som hun igjen har skjært i båter for å lage palmebladene. Slike agurk-båter er også det Elsa har brukt for å lage vinger, ører, nese og øyelokk på skiven med uglen. Smart å tenke på om du skal lage flere matpakker.

På klovne-bildet har Elsa brukt hvitost som munn med tomat, blåbær som øyne, salat som hår, agurkskiver som hatt, tomat som nese og jordbær som sløyfe. Her er det imidlertid mye man kan bytte ut eller endre på. En hatt kan lages av alt som kan skjæres i skiver; kiwi, tomat, banan, egg og så videre. Fjeset til klovnen er ikke dekket av så mye pålegg, så om man ønsker det så kan man heller bruke hvitost-skiver som fjes, og bare lage en munn av enten tomat eller paprika. Øyene kan også lages av litt agurk-skall om man ikke har blåbær.

Til slutt er det viktig å tenke på at man skal ha det gøy og bruke de produktene man har hjemme. Vi vet godt at dette er noe man ikke kan gjøre hver dag, man kanskje det kan være gøy en gang i blant? :-)

Trenger du mer inspirasjon, sjekk ut Elsa på Instagram!

God frokost og lunsj,

hilsen Adam, Elsa og gjengen


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER