Lag naturlig fargede egg du også!

Lag naturlig fargede egg du også!

I påsken har man ofte tid til kreative aktiviteter og testing av råvarer på kjøkkenet. Siden vi jobber med så mange flotte råvarer hver dag ønsket vi å eksperimentere med å lage naturlig fargede egg! La barna velge ut råvarene, finn frem kjeler, skjærebrett og egg, og lek i vei!

Finn frem de grønnsakene og det krydderet som gir mye farge. I denne oppskriften har vi brukt rødbeter, rødkål, spinat og gurkemeie. Kok ønsket mengde egg i ca. 10 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Kutt rødbetene og rødkålen i biter, og riv spinaten i biter. Kok opp ca. 5 dl vann med 2 spiseskjeer eddik i hver kjele (bruk forskjellige kjeler til de ulike fargene). Ha rødbetene i den ene kjelen, rødkålen i den andre kjelen, spinaten i den tredje kjelen og 2-3 spiseskjeer gurkemeie i den fjerde kjelen. La grønnsakene og krydderet småkoke i kjelene i ca. 30 minutter. Avkjøl fargevannet, legg eggene i kjelene (pass på at de er dekket med vann), og la de stå over natten.

Påskeeggene gjør seg utmerket som dekor på påskebordet! Hvilken farge likte du best?


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER