Lag dine egne knekkebrød

Lag dine egne knekkebrød

Disse müsliknekkebrødene er supre snacks ved siden av en kopp med varm drikke når du har kommet deg inn fra høstkulden. Müsliknekkebrødene holder seg lenge i en kakeboks, og er derfor alltid klar til å settes frem.

Et høyt fiberinnhold samt fett (av den sunne typen) og protein fra kjerner/nøtter bidrar til å stabilisere blodsukkeret i tillegg til at godbitene metter godt.

Müsliknekkebrød

(Gir ett brett, dersom du har varmluftsovn kan du doble porsjonen og steke to brett samtidig)

  • 2 dl grovt mel
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl 4-kornblanding
  • 1 dl solsikkekjerner eller hakkede nøtter
  • 10-15 tørkede aprikoser (evt. rosiner)
  • 2 epler
  • ca. 1,2 dl vann
  • krydder; 1 ss kardemomme, 1 ss kanel
  • 2 ss smaksnøytral olje, feks. rapsolje (siden knekkebrødene stekes på under 180 grader er kaldpresset olje det aller sunneste å bruke.)

Sett ovnen på 100 grader, varmluft hvis du har.

Kjør eple i blender sammen med litt av vannet eller rasp/finhakke eple. Bland alle tørre ingredienser, tilsett vann og eple. Rør alt sammen til en jevn masse.

Smør massen utover på et bakepapir i en langpanne. Stek i ovnen i 10 minutter, skjær deretter i passelige stykker, og sett dem tilbake i ovnen for videre steking i cirka 50 minutter (total steketid cirka 60 min.) Siste steking kan gjerne være på rist for sprøest mulig resultat. Dersom du ikke har varmluftsovn, ha en sleiv i ovnåpningen for å få luftgjennomstrømning ut av ovnen.

Server alene eller med brunost eller hvitost.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER