Lag dine egne knekkebrød

Disse müsliknekkebrødene er supre snacks ved siden av en kopp med varm drikke når du har kommet deg inn fra høstkulden. Müsliknekkebrødene holder seg lenge i en kakeboks, og er derfor alltid klar til å settes frem.

Et høyt fiberinnhold samt fett (av den sunne typen) og protein fra kjerner/nøtter bidrar til å stabilisere blodsukkeret i tillegg til at godbitene metter godt.

Müsliknekkebrød

(Gir ett brett, dersom du har varmluftsovn kan du doble porsjonen og steke to brett samtidig)

  • 2 dl grovt mel
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl 4-kornblanding
  • 1 dl solsikkekjerner eller hakkede nøtter
  • 10-15 tørkede aprikoser (evt. rosiner)
  • 2 epler
  • ca. 1,2 dl vann
  • krydder; 1 ss kardemomme, 1 ss kanel
  • 2 ss smaksnøytral olje, feks. rapsolje (siden knekkebrødene stekes på under 180 grader er kaldpresset olje det aller sunneste å bruke.)

Sett ovnen på 100 grader, varmluft hvis du har.

Kjør eple i blender sammen med litt av vannet eller rasp/finhakke eple. Bland alle tørre ingredienser, tilsett vann og eple. Rør alt sammen til en jevn masse.

Smør massen utover på et bakepapir i en langpanne. Stek i ovnen i 10 minutter, skjær deretter i passelige stykker, og sett dem tilbake i ovnen for videre steking i cirka 50 minutter (total steketid cirka 60 min.) Siste steking kan gjerne være på rist for sprøest mulig resultat. Dersom du ikke har varmluftsovn, ha en sleiv i ovnåpningen for å få luftgjennomstrømning ut av ovnen.

Server alene eller med brunost eller hvitost.