Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

Det er noe med den der smaken av skog som gjør kantarellen så spesiell. Og når den er i sesong må den bare nytes. Helst så ofte som mulig. Hva med kremet risoni med stekte kantareller og erter? Her forsterker og balanserer vi smakene med sødme fra fløte og syre fra sitron. Og så mengder av parmesan - selvfølgelig, for litt ekstra umami. En nydelig rett med smak av høst, hvor kantarellen virkelig spiller hovedrollen.

Til 2 porsjoner trenger du:

  • 200 g risoni 
  • ½ rødløk 
  • 200 g kantareller 
  • 1 stort hvitløkfedd 
  • 1 ss olje til steking 
  • 1 dl vann 
  • 2 dl fløte 
  • 50 g parmesan
  • 100 g erter 
  • ½ sitron
  • salt
  • pepper
  • ½ bunt kruspersille
  • ekstra virgin olivenolje 

Slik gjør du:

  1. Tilbered risonien som anvist på pakken.
  2. Skrell og finhakk rødløken. Børst kantarellene fri for jord, og del de største i mindre biter. Skrell og finhakk hvitløken.
  3. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek rødløken og kantarellene til løken er blank. Tilsett hvitløken, og stek videre i 2 minutter. Tilsett vannet og fløten, og kok videre i 4–5 minutter.
  4. Finriv parmesanen på et rivjern. Ha parmesanen og ertene i fløtesausen mot slutten av koketiden. Smak til med saften fra den halve sitronen, salt og pepper. Spar litt av parmesanen til topping.
  5. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Bland risonien inn i fløtesausen.
  6. Skyll og finhakk persillen. Anrett retten på tallerkener, og topp med resten av parmesanen, persillen og litt olivenolje.

Tips: Server risonien som hovedrett sammen med fisk, som forrett med skalldyr, eller bare som den er.


Siste poster

Linguini i kremet gresskarsaus  – smakfull Halloweenmat

Linguini i kremet gresskarsaus – smakfull Halloweenmat

LES MER
Plommesalsa og arme riddere

Plommesalsa og arme riddere

LES MER
Eple og gresskar - månedens smak i oktober

Eple og gresskar - månedens smak i oktober

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER