Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

Det er noe med den der smaken av skog som gjør kantarellen så spesiell. Og når den er i sesong må den bare nytes. Helst så ofte som mulig. Hva med kremet risoni med stekte kantareller og erter? Her forsterker og balanserer vi smakene med sødme fra fløte og syre fra sitron. Og så mengder av parmesan - selvfølgelig, for litt ekstra umami. En nydelig rett med smak av høst, hvor kantarellen virkelig spiller hovedrollen.

Til 2 porsjoner trenger du:

  • 200 g risoni 
  • ½ rødløk 
  • 200 g kantareller 
  • 1 stort hvitløkfedd 
  • 1 ss olje til steking 
  • 1 dl vann 
  • 2 dl fløte 
  • 50 g parmesan
  • 100 g erter 
  • ½ sitron
  • salt
  • pepper
  • ½ bunt kruspersille
  • ekstra virgin olivenolje 

Slik gjør du:

  1. Tilbered risonien som anvist på pakken.
  2. Skrell og finhakk rødløken. Børst kantarellene fri for jord, og del de største i mindre biter. Skrell og finhakk hvitløken.
  3. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek rødløken og kantarellene til løken er blank. Tilsett hvitløken, og stek videre i 2 minutter. Tilsett vannet og fløten, og kok videre i 4–5 minutter.
  4. Finriv parmesanen på et rivjern. Ha parmesanen og ertene i fløtesausen mot slutten av koketiden. Smak til med saften fra den halve sitronen, salt og pepper. Spar litt av parmesanen til topping.
  5. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Bland risonien inn i fløtesausen.
  6. Skyll og finhakk persillen. Anrett retten på tallerkener, og topp med resten av parmesanen, persillen og litt olivenolje.

Tips! Server risonien som hovedrett sammen med fisk, som forrett med skalldyr, eller bare som den er.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER