Kjøttfri middag – Chana Masala med jasminsris og korianderdressing

Chana betyr kikerter og chana masala er en klassisk, indisk vegetarrett. Denne retten er lett å like, velsmakende og eksotisk, og passer derfor godt som ukens kjøttfrie middag. Prøv den ut, da vel!

Til Chana Masala trenger du:

2-3 porsjoner

  • Jasminris
  • ½ terning hønsebuljong eller 1 ss pulverbuljong
  • ½ banansjalottløk
  • ½ kinesisk hvitløk
  • En liten bit ingefær
  • ½ blomkål
  • 600 g hermetiske kikerter
  • 2 ts currypaste
  • 1 boks hakkede tomater
  • ½ boks lett crème fraîche
  • En neve koriander
  • ½ lime
  • 1 pk cherrytomater

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris ved å følge anvisningen på pakken, og ha i kyllingbuljong når det begynner å koke.
  2. Skrell og finhakk banansjalottløk, kinesisk hvitløk og ingefær. Stek det i en stor kjele på middels varme i 2-3 minutter, til løken er blank.
  3. Del en halv blomkål i mindre buketter. Husk å også bruke stilken! Skrell stilken og kutt den i mindre biter som bukettene.
  4. Hell vannet av kikertene og skyll godt i rennende kaldt vann. Ha blomkålen og kikertene i gryten med løken og ingefæren, og stek i et par minutter til blomkålen begynner å få litt farge.
  5. Tilsett currypaste, hakkede tomater, ¼ boks crème fraîche og 1 ½ dl vann i kjelen, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Finhakk koriander, og ha over i en skål med ¼ boks crème fraîche og saften fra ½ lime.
  7. Kutt en pakke cherrytomater i to. Topp gryten med cherrytomatene, og server sammen med ris og korianderdressing.