Kjøttfri middag – Chana Masala med jasminsris og korianderdressing

Kjøttfri middag – Chana Masala med jasminsris og korianderdressing

Chana betyr kikerter og chana masala er en klassisk, indisk vegetarrett. Denne retten er lett å like, velsmakende og eksotisk, og passer derfor godt som ukens kjøttfrie middag. Prøv den ut, da vel!

Til Chana Masala trenger du:

2-3 porsjoner

  • Jasminris
  • ½ terning hønsebuljong eller 1 ss pulverbuljong
  • ½ banansjalottløk
  • ½ kinesisk hvitløk
  • En liten bit ingefær
  • ½ blomkål
  • 600 g hermetiske kikerter
  • 2 ts currypaste
  • 1 boks hakkede tomater
  • ½ boks lett crème fraîche
  • En neve koriander
  • ½ lime
  • 1 pk cherrytomater

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris ved å følge anvisningen på pakken, og ha i kyllingbuljong når det begynner å koke.
  2. Skrell og finhakk banansjalottløk, kinesisk hvitløk og ingefær. Stek det i en stor kjele på middels varme i 2-3 minutter, til løken er blank.
  3. Del en halv blomkål i mindre buketter. Husk å også bruke stilken! Skrell stilken og kutt den i mindre biter som bukettene.
  4. Hell vannet av kikertene og skyll godt i rennende kaldt vann. Ha blomkålen og kikertene i gryten med løken og ingefæren, og stek i et par minutter til blomkålen begynner å få litt farge.
  5. Tilsett currypaste, hakkede tomater, ¼ boks crème fraîche og 1 ½ dl vann i kjelen, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Finhakk koriander, og ha over i en skål med ¼ boks crème fraîche og saften fra ½ lime.
  7. Kutt en pakke cherrytomater i to. Topp gryten med cherrytomatene, og server sammen med ris og korianderdressing.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER