Kikerter

Kikerter

Kikerter, garbanzobønner eller dvergerter. En god garbanzobønnesalat med spanske oliven, fersk ost og solmodne tomater er noe av det beste jeg vet. Men for de fleste er kikerter kjent som hovedingrediensen i hummus og falafel.

For å få frem den jord- og nøtteaktige smaken og den kremaktige konsistensen til kikerter, pleier jeg alltid å bløtlegge eller koke tørkede kikerter i stedet for å bruke de ferdigkokte på boks. Jeg bruker bløtlagte, og ikke kokte kikerter når jeg lager falafler. Da får jeg den knasende sprø skorpen og den myke kjernen som smelter på tungen. Til en silkemyk hummus pleier jeg å koke kikertene.

En annen favoritt er krydrede, ristede kikerter som passer helt perfekt i en salat eller som snacks når du har gjester på besøk. Oppskriften finner du her.



Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER