Kakao som varmer ekstra godt!

Ingenting slår en god og varm kopp med kakao om vinteren. Litt chili i koppen gir et ekstra sting til sjokoladesmaken, og varmer enda litt mer på en kald dag!

Til vanlig kakao trenger du dette:

(oppskriften er til 4 kopper kakao)

  • 200 g mørk sjokolade 70% (evt. mørk sjokolade med smak)
  • 2 ss smør
  • 2 ss fløte
  • ca. 8 dl melk (gjerne h-melk)

Slik gjør du:

  1. Hakk opp sjokoladen i mindre biter, og varm langsomt opp sammen med 2 ss smør
  2. Når sjokoladen har smeltet rører du inn 2 ss fløte, før du heller melken i gradvis under omrøring – bruk gjerne visp
  3. Skal du ha smakstilsettinger tilsetter du dette nå
  4. Behold platen på varmen, men rør jevnlig så den ikke sitter seg fast. Bruk gjerne en tresleiv
  5. Når kakaoen er i ønskelig temperatur, tar du den av platen og heller i kopper
  6. Tilsett ønsket topping

Med chili og vanilje:

  • 1/2 finhakket chili
  • 1/2 ts ekte vaniljepulver (evt. vailjestang)

Med chili og marshmallows:

  • 1/2 finhakket chili
  • minimarshmellows (så mange du ønsker)

Med appelsin og kanel:

  • 1-2 kanelstenger eller 1 ss kanelkrydder
  • skallet fra 1/2 stk appelsin (kun det ytterste, gule laget)

Med nøtter og salt:

  • 1 dl finhakkede nøtter (mandler, hassel eller pistasje)
  • kremtopping (fløtekrem) med havsalt og kanel

Nyt en varm og god kopp med kakao!