Adams råvareskole – Honning

Adams råvareskole – Honning

Du vet kanskje hvordan en bikube ser ut, og at bier omdanner plantenektar til honning. Men du vet kanskje ikke at honning har ulik smak, farge og konsistens avhengig av hvilke planter biene henter nektaren fra?

Alt dette kommer an på årstid og plassering av kuben. Honning har en lang tradisjon innen naturmedisin, men den brukes kanskje mest som søtning, eller bare som en ekstra søtlig smaks­tilsetning i matlaging, baking og varme drikker, i stedet for sukker. For eksempel i marinader, kaker, i wok eller som topping på frokostyogurten. Honning har ca. 10 % høyere søtningsgrad enn sukker. Det betyr at man kan bruke mindre mengde honning for å oppnå samme søtsmak enn om man bruker sukker.


Fun fact: Visste du at biene må besøke over 20 millioner blomster – eller ta over 60.000 flyturer for å produsere 1 kg honning?

«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.



Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER