Jamaikansk mangokylling med basmatiris, wokgrønnsaker og koriander

Jamaikansk mangokylling med basmatiris, wokgrønnsaker og koriander

Nå som kveldene er mørke passer det utmerket å drømme seg litt bort til varmere strøk. Vi har satt sammen en nydelig gryte med inspirasjon fra Jamaika.

Til 4 porsjoner:

  • Basmatiris (3 dl)
  • Karripulver (1,5 ts)
  • Koriander, finhakket (en bunt)
  • Kyllinglårfilet (600g)
  • Lime (1)
  • Mangopuré (2 små bokser)
  • Wokmiks (1 pakke)
  • Olje
  • Pepper
  • Salt
  1. Tilbered basmatirisen. Ha i litt salt.
  2. Skjær ca 600 g kyllinglårfilet i grove biter. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca 6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Skru ned varmen til middels, og rør inn 2 bokser mangopuré, 1,5 ts karripulver og saften fra 1/2 stk lime. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm opp en stor wokpanne eller en stekepanne med litt olje til høy varme. Wok 1 pk wokmiks i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Smak til med saften fra 1/2 stk lime, og topp retten med 1 pk finhakket koriander ved servering.

Les også: Slik presser du mest saft ut av lime og sitron

Tips! Mariner kyllingen med mangoblandingen og grill den i 30-60 sekunder på direkte varme. Grill videre på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER