Jamaikansk mangokylling med basmatiris, wokgrønnsaker og koriander

Nå som kveldene er mørke passer det utmerket å drømme seg litt bort til varmere strøk. Vi har satt sammen en nydelig gryte med inspirasjon fra Jamaika.

Til 4 porsjoner:

  • Basmatiris (3 dl)
  • Karripulver (1,5 ts)
  • Koriander, finhakket (en bunt)
  • Kyllinglårfilet (600g)
  • Lime (1)
  • Mangopuré (2 små bokser)
  • Wokmiks (1 pakke)
  • Olje
  • Pepper
  • Salt
  1. Tilbered basmatirisen. Ha i litt salt.
  2. Skjær ca 600 g kyllinglårfilet i grove biter. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca 6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Skru ned varmen til middels, og rør inn 2 bokser mangopuré, 1,5 ts karripulver og saften fra 1/2 stk lime. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm opp en stor wokpanne eller en stekepanne med litt olje til høy varme. Wok 1 pk wokmiks i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Smak til med saften fra 1/2 stk lime, og topp retten med 1 pk finhakket koriander ved servering.

Les også: Slik presser du mest saft ut av lime og sitron

Tips! Mariner kyllingen med mangoblandingen og grill den i 30-60 sekunder på direkte varme. Grill videre på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.