Jamaikansk mangokylling med basmatiris, wokgrønnsaker og koriander

Jamaikansk mangokylling med basmatiris, wokgrønnsaker og koriander

Nå som kveldene er mørke passer det utmerket å drømme seg litt bort til varmere strøk. Vi har satt sammen en nydelig gryte med inspirasjon fra Jamaika.

Til 4 porsjoner:

  • Basmatiris (3 dl)
  • Karripulver (1,5 ts)
  • Koriander, finhakket (en bunt)
  • Kyllinglårfilet (600g)
  • Lime (1)
  • Mangopuré (2 små bokser)
  • Wokmiks (1 pakke)
  • Olje
  • Pepper
  • Salt
  1. Tilbered basmatirisen. Ha i litt salt.
  2. Skjær ca 600 g kyllinglårfilet i grove biter. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca 6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Skru ned varmen til middels, og rør inn 2 bokser mangopuré, 1,5 ts karripulver og saften fra 1/2 stk lime. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm opp en stor wokpanne eller en stekepanne med litt olje til høy varme. Wok 1 pk wokmiks i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Smak til med saften fra 1/2 stk lime, og topp retten med 1 pk finhakket koriander ved servering.

Les også: Slik presser du mest saft ut av lime og sitron

Tips! Mariner kyllingen med mangoblandingen og grill den i 30-60 sekunder på direkte varme. Grill videre på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER