Imponer med sjokolademuffins!

Imponer med sjokolademuffins!

De aller fleste liker muffins, og med mange festlige anledninger i mai er sjokolademuffins et trygt og ikke minst kjempegodt bakverk som du kan briljere med. I tillegg til grunnoppskriften har vi lagt ved en oppskrift på sjokoladefrosting som du kan toppe muffinsene med, men husk at det går helt fint an å bruke vanlig glasur også!

Ingredienser (Holder til ca 12-13 normale cupcakes)

120 g smør 2 dl sukker 2 egg 3 dl mel 1 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 ss bakekakao 1 dl melk 100 g (1 plate) kokesjokolade

Slik gjør du:

  1. Rør smøret og sukkeret godt sammen.
  2. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, for deretter å mikse den inn i røren, vekselvis med melk.
  4. Til slutt kan du hakke kokesjokoladen i små biter og tilsette disse i røren.
  5. Stek muffinsene ved 180 grader i 15–20 minutter.

Sjokoladefrosting

Ingredienser

150 g smør 3 dl melis 2 eggeplommer 2 ts vaniljeessens 150 g kokesjokolade 2 ss bakekakao

Slik gjør du:

  1. Bland sammen kakaopulver og melis.
  2. Miks deretter smøret sammen med kakao- og melisblandingen.
  3. Skill eggeplommene fra eggehviten og tilsett eggeplommene i røren.
  4. Smelt kokesjokolade i vannbad og bland dette inn. Med vannbad menes det at du har kokesjokoladen i en separat bolle som du plasserer i en kjele med vann. Kok vannet opp, og rør om mens kokesjokoladen gradvis smeltes.
  5. Til slutt kan du tilsette vaniljessensen.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER