Hjemmelaget five spice-krydder

Hjemmelaget five spice-krydder

Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder: Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og szechuan-pepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam, og passer perfekt som rub til kylling og annet kjøtt. Her har du en oppskrift på hjemmelaget five spice-krydder.

Du trenger:

(blir ca 2 ss krydder)

  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts hel szechuan-pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt stjerneanis
  • 2 ts malt nellik

Rist fennikelfrø og pepper i en tørr stekepanne på lav til middels varme i ca 3 minutter, til aromaen fra krydderet begynner å frigjøres. Mal fennikelfrø og pepper i en krydderkvern eller morter. Kaffekvern kan du også bruke. Bland alle krydrene sammen, og oppbevar på glass med lokk.


Siste poster

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

LES MER
Vaniljeglasert kålrot

Vaniljeglasert kålrot

LES MER
Syltet rødløk

Syltet rødløk

LES MER
Adams sommerquiz

Adams sommerquiz

LES MER