Hjemmelaget five spice-krydder

Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder: Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og szechuan-pepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam, og passer perfekt som rub til kylling og annet kjøtt. Her har du en oppskrift på hjemmelaget five spice-krydder.

Du trenger:

(blir ca 2 ss krydder)

  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts hel szechuan-pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt stjerneanis
  • 2 ts malt nellik

Slik gjør du:

  1. Rist fennikelfrø og pepper i en tørr stekepanne på lav til middels varme i ca 3 minutter, til aromaen fra krydderet begynner å frigjøres.
  2. Mal fennikelfrø og pepper i en krydderkvern eller morter. Kaffekvern kan du også bruke.
  3. Bland alle krydrene sammen, og oppbevar på glass med lokk.

Velg blant en mengde inspirerende retter og sett sammen din egen meny eller velg en fast matkasse.

Lag imponerende mat, imponerende enkelt