Hjemmelaget Fish and Chips

Hjemmelaget fish and chips er superenkelt å lage og kjempegodt! Her har du Adams oppskrift.

Du trenger:

– ca. 800 g folvapoteter – 2 stk egg – 1 dl hvetemel – 100 g panko (evt. griljermel) – ca. 800 g hvit fisk (lyr, sei, torsk) – remulade/aioli/majones – sitronbåter – smør – olje – salt – pepper

Potetchips: Sett stekeovnen på 230 grader. Kutt ca. 800 g folvapoteter (evt. amandinepoteter) i tynne skiver. Ha over på et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i 25-30 minutter, eller til potetchipsene er sprø og gyllenbrune.

Visp sammen 2 stk egg i en skål, ha 1 dl hvetemel i en annen skål og 100 g panko i en tredjeskål. Du kan fint bruke griljermel om du ikke får tak i panko.

Fiskepinner: Skjær ca. 800 g hvit fisk (lyr, sei, torsk) i fiskepinnebiter. Vend dem først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoen. Stek i en stekepanne på middels høy varme med 2 ss smør og 2 ss olje i 3-4 minutter på hver side, eller til paneringen er gyllenbrun og sprø og fisken gjennomstekt. Krydre med salt og litt pepper.

Server med remulade, majones eller aioli, sitronbåter og potetchips. Vel bekomme!