Hjemmelagde vårruller – en middagsfavoritt!

Hjemmelagde vårruller er en middagsrett som alltid er populær i våre matkasser! Følg oppskriften på hjemmelagde vårruller med mangosalat her, og vi garanterer deg en skikkelig vinner på middagsbordet. Du kan også selv variere innholdet i vårrullene. Vårruller er derfor en veldig fin middagsrett å lage for å bruke opp grønnsaker man har liggende hjemme.

Til de hjemmelagde vårrullene og mangosalaten trenger du:

2-3 porsjoner

  • 100 g gulrot
  • ¼ hodekål
  • ½ gul løk
  • En liten bunt koriander
  • 300-400 g svine- eller storfekjøttdeig
  • 1 egg
  • ½ pakke vårrullplater
  • ½ agurk
  • ½ isbergsalat
  • 1 mango
  • Søt chilisaus
  • Chiliflakes
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrot og gul løk. Riv gulroten, løken og hodekålen på et rivjern. Finhakk koriander.
  2. Varm en stekepanne med litt olje til full varme.
  3. Stek kjøttdeigen på hver side til det har dannet seg en stekeskorpe. Hakk deretter kjøttdeigen, og stek videre i ca. 3 minutter.
  4. Tilsett gulrot, løk og hodekål, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med koriander, chiliflakes og salt.
  5. Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
  6. Fordel ½ pakke vårrullplater utover kjøkkenbenken. Ha 2-3 ss kjøtt- og grønnsaksfyll på hver plate. Pensle kantene med litt egg, og rull deigen over fyllet.
  7. Brett inn sidekantene, og avslutt med å brette inn den øverste kanten
  8. Varm en wokpanne eller en dyp stekepanne med 1 dl olje til middels varme. Test en bit av vårrullplatene; freser den i pannen, har oljen riktig temperatur.
  9. Stek ca 4 vårruller av gangen i 2-3 minutte, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig under stekingen.

Mangosalat:

  1. Kutt agurk og isbergsalat i strimler.
  2. Skrell og kutt mango i terninger.
  3. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
  4. Server vårullene sammen med mangosalat og søt chilisaus.