Halloween – Trick or treat!

Halloween – Trick or treat!

Allehelgensaften er kommet for å bli i Norge også. Store og små tar den amerikanske tradisjonene med stil. Vi pynter maten, huset og oss selv, og gjør alt klar til en kveld med mye skummelt og godt. Pynt til Halloween med oss!

Allehelgensaften som vi sier på godt norsk, eller Halloween, er en feiringen av allehelgensdag, festen for alle de helgener hvis navn ikke er kjent. Denne feires i Den katolske kirke 1. november, og allehelgensaften (egentlig aftenen før allehelgensdag) feires derfor i katolske områder 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse, og ifølge keltisk tradisjon på kvelden den 31. oktober.

Vi liker at denne dagen er proppfull av frukt og grønt, og så klart må litt søtsaker til. Her har vi samlet sammen tips og triks slik at du kan lage den perfekte Halloween-kvelden hjemme hos deg. Monster, spøkelser, drakula og andre skumle karakterer er i fokus, så her er det bare å la fantasien styre!

Tips og triks til hva du kan lage:

Alt kan lages samme dagen, bruk gjerne frysen til å få de smelta sjokoladene til å fryse fast til frukt og kjeks.

  • Muffins med oransje og svart glasur, eller lag skumle ansikt
  • Kjeks med svart og oransje glasur som spindelvev
  • Epler og minimarshmellows blir drakulatenner. Sett dem sammen ved å bruke peanøttsmør eller lignende
  • Spøkelsesbananer med sjokoladeglasur
  • Epler med hvit sjokoladetrekk og mørk sjokoladeansikt
  • Du kan bruke frukt til å dandere som gresskar, liggende på et fat til store og små

Få flere tips på vår Pinterest-side!

Gresskarlykter

Halloween blir perfekt med gresskarlykter i skumle motiver. Her er en enkel ”oppskrift” på hvordan du lager deg en flott lykt til kvelden. Gresskar har en søtlig lukt som kommer ekstra godt frem ved telys inni. Putter du kanel, muskat, allehånde, nellik, anis eller fennikel på innsiden av lokket får du også flere spennende lukter.

  • Skjær av en del av toppen og bruken en skje/gaffel til å løsne alt løst kjøtt og kjerner
  • Legg alle kjerner i en skål og kjøttet i en annen
  • Bruk en blyant eller tusj til å tegne opp ønsket motiv. Tradisjonelt er trekanter til øyne og nese, mens munnen blir en blanding av smil med tenner
  • Bruk en liten skarp kniv til å kutte med
  • Plasser et stort telys i bunnen av gresskaret eller en annen form for lyskilde
  • Skjær gjerne bort litt ekstra kjøtt fra topplokket slik at det ikke svir seg av telyset

Appelsinlykter

Lag små søte lykter ved hjelp av appelsin. Bruk innmaten til juice, desserter eller til å spise med en gang. Disse lyktene lukter også kjempegodt når du har telys inni.

  1. Skjær hull i toppen og bunnen av en appelsin
  2. Bruk en kniv og skje til å løsne alt fruktkjøttet
  3. Tegn på mønsteret og kutt ut med kniv
  4. Sett telyset i bunnen og skjær et hull i topplokket slik at ikke appelsinskallet svir seg

Happy Halloween!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER