Gulrotsuppe med allergivennlige spinatboller

Gulrotsuppe med allergivennlige spinatboller

Hva med en deilig gulrotsuppe med spinatboller til? Gulrot er en av de mest brukt grønnsakene i Norge. Den inneholder blant annet vitamin A og antioksidanter, og når du koker gulroten tredobler anioksidantmengden seg. Spinat inneholder vitamin A, C, E, B6, kostfiber, folat, kalium, jern, magnesium og kobber. Den er med andre ord proppet med godsaker – denne grønnsaken blir du sterk av!

Gulrotsuppe

Perfekt suppe til lunsj, middag eller kvelds.

Du trenger (ca. 4 porsjoner):

  • 25 g smør
  • 1 gul løk
  • 600 g gulrøtter
  • 2 buljongterninger (grønnsak eller kylling smak)
  • 1/2-1 boks kokosmelk
  • 6 dl – 1 l vann (avhengig av hvor mye kokosmelk du bruker og hvor tykk/tynn du ønsker suppen skal være)
  • 1/2 ts av salt, pepper og spisskummen
  • evt. litt gurkemeie

###Tips:

Liker du ikke smaken av løk eller tåler du det ikke? Da kan du fint sløyfe løk. Evt. kan løk ertsattes med litt gressløk eller den grønne delen av en purreløk. Pynt til suppen kan være persille, gressløk og litt muskatnøtt.

Slik gjør du:

Skjær gulrøttene og løk i mindre biter, og ha i en kasserolle/gryte sammen med smeltet smør. Varm dette i et par minutter, inntil gulrøttene begynner å slippe vann. Ha så i buljongen og hell på med kaldt vann. Husk å ikke bruke alt vannet, spe heller på med litt etter hvert. Kok gulrøttene på svak varme i ca. 20 minutter. Når gulrøttene er møre, hell dem over i en bolle sammen med væsken. Miks det sammen til en jevn blanding ved hjelp av en stavmikser eller blender. Hell så innholdet tilbake i gryten. Rør inn kokosmelken mens blandingen kokes opp på nytt. Smak til med salt, pepper og spisskummen. Når du serverer kan du strø på litt persille, gressløk og litt muskatnøtt på toppen, velbekomme! gulrotsuppe

Spinatboller

Varme og knasende spinatboller som virkelig metter. Ikke minst er disse spinatbollene allergivennlige.

Du trenger: ca. 10-14 boller

  • 2 ss chiafrø (kan evt. byttes ut mot cannellinibønner eller små linser)
  • 4 ss havregryn
  • 100 g fersk spinat
  • 1 fedd hvitløk (evt. hvitløksolje)
  • 2 ss kokosmel (hvetemel kan også brukes for de som ønsker det)
  • 1 ts malt korianderfrø
  • 1-2 ss revet ost
  • 2 stk egg
  • sesamfrø, salt og pepper til å rulle bollene i før steking. (Du kan også ha små brødsmuler av ønsket slag i denne blandingen)

Slik gjør du:

Bland sammen sesamfrø, salt og pepper på et fat til å rulle spinatbollene i. Her må du kanskje tilsette mer underveis. Ha så alle de resterende ingrediensene i en blender eller bolle for å mikse med håndmikser. Bland alt til en jevn, men grov blanding. Du kan også finhakke alt og mose sammen i en bolle. Lag små boller ved hjelp av en skje, og rull dem i sesamfrøblandingen før du steker dem. Bruk både smør og nøytral olje til stekingen. Bollene skal bli gylne på hver side. Spis dem alene eller sammen med suppen. Husk at de også er perfekte til å ha med i nistepakken. De gir godt med energi!


Siste poster

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

LES MER
Vaniljeglasert kålrot

Vaniljeglasert kålrot

LES MER
Syltet rødløk

Syltet rødløk

LES MER
Adams sommerquiz

Adams sommerquiz

LES MER