Grillspyd med svinekoteletter, mango og couscous

Grillspyd med svinekoteletter, mango og couscous

Hvem sa at sommermaten må være usunn? Denne retten er proppfull av sunne grønnsaker, magert kjøtt og sunn couscous. Du kan velge om du vil lage den på stekepannen på kjøkkenet eller grille den. Den blir uansett like god!

Les også: 12 tips som gjør deg til en grillkonge

Ingredienser for 4 porsjoner:

  • pakker svinekoteletter
  • 1/2 isbergsalat
  • 2 klasetomater
  • 1 ss kyllingkrydder
  • 1 mango
  • 1 pakke økologisk couscous
  • 1 beger rømmekolle (eller halvt beger vanlig lettrømme)
  • 1/2 sitron
  • grillspyd
  • 2 ss olivenolje
  • solsikkeolje
  • salt
  • pepper
  • 5 dl vann

Les også: Hamburgeren med wow-faktor!

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt mangoen i terninger. Grovhakk tomatene og del opp isbergsalaten i grove biter.
  2. Ha rømmen i en skål og smak til med saften fra en kvart sitron, litt salt og pepper. Sett blandingen til side.
  3. Kok opp vannet med en kvart teskje salt. Når vannet koker tilsetter du couscous. Rør godt om, skru av varmen og ta på lokk. La couscousen stå og svelle i cirka 5 minutter.
  4. Skjær svinekotelettene opp i cirka fire strimler per kotelett. Krydre strimlene med kyllingkrydder, salt og pepper. Tre dem deretter på grillspyd. Stek spydene i en stekepanne på høy varme med litt solsikkeolje i 2–3 minutter per side. Skru så ned varmen til middels varme og la spydene steke i et par minutter til, eller til kjøttet er gjennomstekt.
  5. Bland sammen couscousen med mango, tomat, isbergsalat, olivenolje, saft fra sitronen og litt salt og pepper i en serveringsskål.

Les også: Saftig sitronmarinert kylling med grillet asparges


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER