Hamburger med wow-faktor fra grillen!

Burgere får fort en ny dimensjon etter at du har satt til livs denne rakkeren av en hamburger! Ikke bare får den en ekstra god røykt smak av grillingen, men tilbehøret er også av ypperste klasse. Fra nå av kommer du kun til å tilberede hamburgerne på grillen! [Les også: 12 tips som gjør deg til en grillkonge!](Les også: 12 tips som gjør deg til en grillkonge!)

Ingredienser for fire porsjoner:

  • 2 pakker kjøttdeig
  • 2 ss chiliflak
  • 2 ss chipotlekrydder
  • 1 pakke hjertesalat
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rødløk
  • 1/2 sitron
  • 1 pakke skivet ost
  • 8 hamburgerbrød
  • 4 søtpoteter
  • 2 tomater
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 egg
  • 4 ss ketchup
  • solsikkeolje
  • salt
  • pepper
  • salt
  • 3 dl solsikkeolje
  • 2 ss soyasaus

Les også: Lun og lett pastasalat – perfekt for varme sommerdager!

Slik gjør du:

  1. Klargjør grillen og sett på stekeovnen på 240 grader.
  2. Skrell og skjær søtpotetene i staver. Ha søtpotetstavene i en ildfast form og vend inn chiliflak, salt, pepper og litt olje. Stek i ovnen i 20–25 minutter, eller til søtpotetstavene er gjennomstekte.
  3. Skrell og press det ene hvitløksfeddet. Bland hvitløken, kjøttdeigen, soyasaus, chipotlekrydder, litt salt og pepper godt sammen i en bolle.
  4. Vask og skjær hjertesalaten i biter, skrell og skjær rødløken i skiver, og skjær tomatene i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
  5. Ha det ene egget, ketchup, dijonsennep, saften fra en halv sitron og solsikkeolje i en sylinderformet beholder. Kjør forsiktig sammen med en stavmikser ved å kjøre mikseren sakte fra bunnen av beholderen og oppover, og sakte ned igjen til du får en fin og jevn aioli.
  6. Form hamburgerdigen til 8 burgere. Grill de i 3–4 minutter på hver side. Ha en osteskive på hver burger når det er 1 minutt igjen av steketiden på den siste siden.
  7. Varm hamburgerbrødene i 1–2 minutter på grillen eller i ovnen.

Les også: Grillspyd med svinekoteletter, mango og couscous