Gøy med karse!

Gøy med karse!

Vi har tjuvstartet våren med å så enkle spirer på kjøkkenet. Dette er en hyggelig og lettvint aktivitet som barna kan være med på. La barna utforske og bestemme hva man skal så frøene i. Her har vi brukt tomme eggeskall etter vi har spist pannekaker. Eggeskallene har blitt renset, og fylt med bomull og karsefrø. Etter kun et par dager vil man se at karsen spirer og gror!

Du trenger:

  • Bomull
  • Karsefrø
  • Noe å så frøene i

Kjøp karsefrø på butikken, eller hos din nærmeste plantasjebutikk. Finn frem det du ønsker å så karsen i. Fukt bomullen med vann, og så passelig mengde med karsefrø. La karsen stå lunt og lyst, for eksempel i en vinduskarm. La karsen vokse i ca. en ukes tid. Den passer utmerket til å toppe pålegget på brødskiva, eller for litt ekstra smak i fiske- og kyllingretter.

Tips: Har du prøvd denne asiatiske vrien på pannekaker, med hoisinsaus, kylling og koriander? Kjempegodt!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER