Frisk vårsalat

Vårsalat med spinat, reddiker, agurk og gressløk- og kjørvelolje er det perfekte tilbehøret til grillmiddagen, eller til lunsj.

  • 200 g spinat
  • 1 bunt reddiker
  • 1 agurk
  • 1 bunt gressløk
  • 1 bunt kjørvel
  • ½ dl olivenolje
  • 4 ss eplesidereddik
  • Salt
  • Pepper


Skyll og tørk spinaten, reddikene og agurken. Kutt toppen av reddikene, og del reddikene og agurken i tynne skiver med en skarp kniv eller mandolin. Bland sammen spinaten, reddikene og agurken i en salatbolle. Ha halve bunten med gressløk, kjørvelen, ½ dl olivenolje og 4 ss eddik i en skål. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Vend ønsket mengde av urteoljen inn i salaten, og ha resten av oljen på en oljeflaske til senere bruk. Finhakk resten av gressløken, og smak til salaten med gressløken.