Frisk urtemarinade

Frisk urtemarinade

Det er supert å bruke ferske, grønne urter når du lager grillmarinader. Urter har så utrolig mye smak og aroma, og får frem smaken på fisken eller kjøttet på en delikat måte. Når du lager marinade til fisk, er det fint å bruke dill og gressløk, og for å ta marinaden et steg videre, er det godt med litt estragon i. Smak og lukt deg frem i urtenes verden, og lag dine egne favorittmarinader i sommer.

Denne friske marinaden kan du bruke til å marinere både fisk, kylling eller kjøtt. For best mulig marineringsresultat, bør du helle marinaden over i en plastpose eller i en lufttett boks, ha i kjøttet, og la det ligge i marinaden over natten. Fisk trenger kun 30 minutter i marinaden.

Til 800 g fisk, kylling eller kjøtt:

  • 1 dl ferske krydderurter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sitron, gjerne økologisk
  • 1 dl smaksnøytral rapsolje
  • Pepper

Grovhakk urtene og hvitløken. Riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland sammen urtene, hvitløken, sitronskallet, saft fra sitronen, oljen og litt pepper i en skål. Ha marinaden og kjøttet i en plastikkpose, og la det marinere i kjøleskapet. Snu posen en til to ganger under marineringstiden for å sikre at marinaden dekker kjøttet godt. Tørk av oljen før grilling, da den kan dryppe ned i grillen og skape flammer.

Prøv også oppskriften vår på grillmarinade til grønnsaker.


Siste poster

Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER