Frisk sitrusmarmelade

Frisk sitrusmarmelade

Prøv denne friske sitrusmarmeladen! Den kan nytes på brødskiven, til ost eller på frokostblandingen.

Til sitrusmarmeladen trenger du:

  • 4–5 klementiner
  • 2 appelsiner
  • 1 sitron
  • 1 ss hakket ingefær
  • 3,5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss potetmel
  • 5 ss sukker
  • 1 klype knust nellik (du kan også bruke malt nellik)

Slik gjør du:

Skylle klementiner og appelsiner, og skjær dem i tynne strimler. La mesteparten av skallet sitte igjen. Legg alt over i en gryte, tilsett hakket ingefær, saft fra en sitron og 3,5 dl vann, og rør godt rundt. Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time. Rør om et par ganger underveis. Tilsett vaniljesukker, potetmel, sukker og knust nellik. La det småkoke i 30-40 min til. Rør om hver 5. minutt. Hell over på et rent glass med lokk, avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Marmeladen vil tykne mer når den blir kald.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER