Frisk sitrusmarmelade

Prøv denne friske sitrusmarmeladen! Den kan nytes på brødskiven, til ost eller på frokostblandingen.

Til sitrusmarmeladen trenger du:

  • 4–5 klementiner
  • 2 appelsiner
  • 1 sitron
  • 1 ss hakket ingefær
  • 3,5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss potetmel
  • 5 ss sukker
  • 1 klype knust nellik (du kan også bruke malt nellik)

Slik gjør du:

Skylle klementiner og appelsiner, og skjær dem i tynne strimler. La mesteparten av skallet sitte igjen. Legg alt over i en gryte, tilsett hakket ingefær, saft fra en sitron og 3,5 dl vann, og rør godt rundt. Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time. Rør om et par ganger underveis. Tilsett vaniljesukker, potetmel, sukker og knust nellik. La det småkoke i 30-40 min til. Rør om hver 5. minutt. Hell over på et rent glass med lokk, avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Marmeladen vil tykne mer når den blir kald.