Forfriskende chiapudding med smoothie og physalis

Physalis smaken er frisk, søt og litt syrlig. Prøv denne forfriskende chiapuddingen!

Gir 1-2 porsjoner

  • 3 dl soyamelk
  • 4-5 ss chiafrø
  • ¼ stk ananas
  • ½ stk banan
  • 2-3 appelsiner
  • 1 neve physalis
  • 1 ts linfrø
  • 1 klype ekte vaniljepulver

Kutt ananasen og bananen i biter, og legg bitene i fryseren over natten. Bland chiafrøene, soyamelken og vaniljepulveret sammen i en skål. Sett blandingen i kjøleskapet, og la den stå i noen timer eller over natten. Skrell appelsinene, og plukk bladene av physalisene. Ha ananasbitene, bananbitene, én eller to av appelsinene og en liten håndfull av physalisene i en blender, og kjør alt sammen til en smoothie. Kutt resten av appelsinene og physalisene i biter, og legg noen av bitene i bunnen av ønsket antall serveringsglass. Ta chiablandingen ut av kjøleskapet, og rør godt. Hell chiapuddingen og smoothien lagvis i serveringsglassene, og legg gjerne noen fruktbiter mellom lagene om du ønsker det. Topp serveringsglassene med resten av appelsin- og physalisbitene, strø over linfrøene, og server! Tips! Soyamelken kan erstattes med andre typer plantemelk eller kumelk. En god tommelfingerregel er å bruke 1-2 spiseskjeer chiafrø per desiliter melk.