Fordi alt er bedre på fransk!

Clafoutis er en fransk dessert som vanligvis lages ved at druer eller bær legges i en ovnsform og en slags pannekakerøre helles over. Deretter bakes hele formen i ovnen. Bakverket kommer opprinnelig fra Limousin, Frankrike. Prøv også: Den perfekte søndagsfrokosten!

Fransk Clafoutis med druer

Du trenger:

– 200 g hvetemel – 80 g sukker – 3 stk egg – 1 stk sitron – 2 1/2 dl kremfløte – 1 ts vaniljesukker – 250 g druer (evt. bær) – 1 ss sukker – 1 ss melis

Sett ovnen på 200 grader. Del druene i to, ha dem i en paiform (diameter ca 24 cm) og strø over 1 ss sukker. Velg en liten sitron, riv det gule skallet av den og press ut saften. Ha eggene i en bolle, og visp inn siktet mel, sitronskall, sitronsaft, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal ha konsistensen til en vaffelrøre. Hell røren over druene slik at det aller meste dekkes, men la noen av druene stikke opp og være synlige. Stek i ovnen i ca 30 minutter, til den “fjærer” når du trykker ned på midten. La den kjøles ned en liten stund før du sikter melis over. Server direkte og nyt!