Fennikel- og eplechutney

Fennikel- og eplechutney

En chutney tar litt tid å lage, men er verdt å vente på. Den passer til alt fra modne oster til nygrillet kjøtt.

  • 1 løk
  • 1 eple
  • 2 fennikler
  • Olje
  • ¼ ts salt
  • ½ dl sukker
  • Chiliflak
  • 6–7 dl vann
  • 2 ss eplesidereddik

Skrell løken, og kutt løken, eplet og fennikelen i terninger. Varm opp en kjele til lav varme, og ha i litt olje, fennikelen og saltet. Stek fennikelen i 10–15 minutter, til den er myk og gyllen. Varm opp kjelen til middels varme, og tilsett løken, eplet, sukkeret og ønsket mengde av chiliflakene. Stek blandingen i 10 minutter til. Tilsett vannet, og la det hele småkoke i omtrent 60 minutter. Rør om underveis slik at det ikke svir seg. Bland inn eddiken når chutneyen har tyknet. Kok opp, og ha chutneyen over på steriliserte syltetøyglass.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER