Fennikel- og eplechutney

En chutney tar litt tid å lage, men er verdt å vente på. Den passer til alt fra modne oster til nygrillet kjøtt.

  • 1 løk
  • 1 eple
  • 2 fennikler
  • Olje
  • ¼ ts salt
  • ½ dl sukker
  • Chiliflak
  • 6–7 dl vann
  • 2 ss eplesidereddik

Skrell løken, og kutt løken, eplet og fennikelen i terninger. Varm opp en kjele til lav varme, og ha i litt olje, fennikelen og saltet. Stek fennikelen i 10–15 minutter, til den er myk og gyllen. Varm opp kjelen til middels varme, og tilsett løken, eplet, sukkeret og ønsket mengde av chiliflakene. Stek blandingen i 10 minutter til. Tilsett vannet, og la det hele småkoke i omtrent 60 minutter. Rør om underveis slik at det ikke svir seg. Bland inn eddiken når chutneyen har tyknet. Kok opp, og ha chutneyen over på steriliserte syltetøyglass.