Fennikel- og eplechutney

Fennikel- og eplechutney

En chutney tar litt tid å lage, men er verdt å vente på. Den passer til alt fra modne oster til nygrillet kjøtt.

  • 1 løk
  • 1 eple
  • 2 fennikler
  • Olje
  • ¼ ts salt
  • ½ dl sukker
  • Chiliflak
  • 6–7 dl vann
  • 2 ss eplesidereddik

Skrell løken, og kutt løken, eplet og fennikelen i terninger. Varm opp en kjele til lav varme, og ha i litt olje, fennikelen og saltet. Stek fennikelen i 10–15 minutter, til den er myk og gyllen. Varm opp kjelen til middels varme, og tilsett løken, eplet, sukkeret og ønsket mengde av chiliflakene. Stek blandingen i 10 minutter til. Tilsett vannet, og la det hele småkoke i omtrent 60 minutter. Rør om underveis slik at det ikke svir seg. Bland inn eddiken når chutneyen har tyknet. Kok opp, og ha chutneyen over på steriliserte syltetøyglass.



Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER