Fargerik kokosbollekake

Fargerik kokosbollekake

Søndag 8 april er det den nasjonale kakedagen, så vi har plukket frem én av våre favoritter fra arkivet. Vil du imponere venner og familie med denne myke og fristende kokosbollekaken? Kaken blir også populært kalt skumkake og er en søt kake som blir frisk og fruktig med litt ferske bær til. Den er enkel å lage og er naturlig glutenfri.

Du trenger

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 gelatinplater
  • 3-4 ss kokosmasse
  • bakepapir
  • plastfolie
  • salt
  • ca. 200 g frosne jordbær
  • 1 dl vann
  • 4 gelatinplater
  • 100 g mørk sjokolade
  • blåbær
  • jordbær
  • mynte

Lyst på sjokolademousse med bær? Prøv denne superenkele sjokoladekremen med fryste bær og kjekssmuler.

Legg 6 gelatinplater i kaldt vann.

Kakk eggene, og skill eggehvitene fra eggeplommene. Ha eggehvitene i en stor bolle. Visp eggehvitene stive med en håndmikser, og tilsett litt og litt av sukkeret når blandingen begynner å stivne. Ha i vaniljesukkeret og litt salt, og pisk til blandingen har en glatt og stiv konsistens.

Kok opp 1/2 dl vann, og sett til side.

Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet, klem ut litt væske, og legg platene over i det varme vannet. Rør rundt til gelatinen er helt oppløst. Spe på med gelatinvannet i kakeblandingen, litt og litt under omrøring, til blandingen er myk og blank.

Dekk bunnen av en rund form på ca. 25 cm med plastfolie, slik at hele innsiden dekkes, og brett folien rundt kanten. Dryss et lag med kokosmasse i formen, hell kakeblandingen i formen, og bruk en slikkepott til å jevne ut blandingen. Dekk formen med plastfolie, og sett den i kjøleskap i ca. 2 timer, eller til kakeblandingen har stivnet.

Varm opp de frosne jordbærene og 1 dl vann i en liten kjele. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Tilsett 4 gelatinplater i blandingen, og rør rundt til platene er oppløst. Legg bakepapir på et brett som er litt større enn kakeformen, fordel blandingen slik at den er ca. like stor som kakeformen, og la det avkjøles til gelé i kjøleskapet.

Smelt sjokoladen i et vannbad, og ha sjokoladen over i en sprøytepose med liten åpning.

Ta kaken ut av kjøleskapet, snu formen på et serveringsfat slik at kaken løsner. Sett den tomme kakeformen oppå geléen, og skjær geléen slik at den får samme størrelse som kaken. Legg gelélokket på kaken, og topp med sjokoladen og blåbær, jordbær og mynte.

Tips! Eggeplommene holder seg et par dager i kjøleskapet. Du kan for eksempel bruke dem til å lage eggerøre!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER