Enkel og superdigg squashsuppe

Enkel og superdigg squashsuppe

Dette er en så enkel, sunn og god suppe at vi bare må dele den med dere. Her har du Adams fyldige squashsuppe med urter og parmesan!

Adams squashsuppe

Squash har en nøytral smak, og inneholder 95 prosent vann, jern og noe A-, B- og C-vitaminer. Den tilhører gresskarfamilien, og likner veldig på agurk på utseende. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

Du trenger: (ca. 4 personer)

  • 2 stk squash
  • 1-2 hvitløksbåter
  • 2-3 ss olivenolje (evt. rapsolje)
  • litt havsalt
  • kvernet pepper
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljong
  • 1 dl kremfløte eller 3 ss creme fraiche
  • 1 dl hakket basilikum
  • 1 dl hakket bladpersille/kruspersille
  • en liten håndfull hakket gressløk
  • litt revet parmesan

Tips: En håndfull spinat kan også tilsettes suppen for å få mer grønnfarge og smak.

Squashsuppe – slik gjør du:

  1. Kutt hvitløk i mindre biter, og ha i en kasserolle sammen med 2-3 ss olje.
  2. Skjær squashen i mindre biter, og ha i kasserollen med oljen og hvitløk. Ønsker du ikke å spise hvitløksbiter, kan du steke dem i oljen først, og ta dem vekk når squashen skal i pannen. Les mer om hvitløksolje her!
  3. Fres squashen i kasserollen på middels sterk varme i opp til 20-25 minutter. Den skal bli lysebrun, og få en myk konsistens.
  4. Tilsett kokende vann med grønnsaksbuljong, og la det koke i noen minutter.
  5. Ta kasserollen av platen, og ta ut ca. 3/4 av squashen. Lag puré av dette med en stavmikser/blender, og hell puréen tilbake i kasserollen.
  6. Tilsett fløten (evt. creme fraiche), og la det småkoke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
  7. Rett før servering blander du inn hakkede urter, og strør parmesan på toppen. Server gjerne med grønnkål- og parmesanchips, og nyt en deilig grønnsakssuppe.

Prøv med grønnkål- og parmesanchips som garnityr til suppen:

Grønnkålchips: Riv grønnkålen i mindre biter, og ta vekk tykke stilker. Legg grånnkålen på et stekebrett med bakepapir under. Hell litt nøytral olje over sammen med salt og pepper. Det skal i ovnen på ca. 180 grader i 6-10 minutter. Det kan være lurt å avslutte med litt varmluft de to siste minuttene. Husk bare å følg med så det ikke blir svidd.

Parmesanchips: Bruk en osehøvel eller mandolin til å skjære tynne skiver av parmesanosten. Legg de på et stekebrett med bakepapir under i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. De smelter utover, og stivner når du tar dem ut og kjøler de ned.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER