El-sykkel og fiskekaker

El-sykkel og fiskekaker

Vi har vært på besøk hos familien Isdal/Langøen, som bor i Bergen.

Kirsti sykler på el-sykkel fra jobben sin på Haukeland og hjem til Fyllingsdalen hver dag. Bakken opp fra Melkeplassen er bratt, men med motor er det ingen sak. I dag skal Kirsti hente Ulrik i barnehagen på veien hjem. Når hun kommer frem til barnehagen blir hun møtt av en sliten, men glad og fornøyd gutt, som får på seg en sykkelhjelm før de to suser av gårde. Herfra er hjemveien kort. Når de kommer hjem parkerer Kirsti sykkelen sin trygt innenfor inngangsdøren, siden den forrige sykkelen hennes ble stjålet fra garasjen.

Klokken nærmer seg halv fem og det er på tide med middag. Etter en lang dag på jobben er både Kirsti og mannen Håkon glade for at ukens matkasse er på plass og at middagen er ferdig planlagt og kjøpt inn. «Ekspresskassen passer oss utmerket fordi det gir oss litt mer tid i hverdagen,» sier Kirsti, «og hvis Ulrik får muligheten til å velge hva vi skal ha til middag, er valget ganske enkelt: fiskekaker!» Familien Isdal kikker på oppskriftene i ukens menyhefte, og bestemmer seg for at det er Ulriks førstevalg som skal serveres i dag. De voksne går i gang med matlagingen; oppskriften leses, og så blir ingrediensene funnet frem og kjelene satt på.

Mens de voksne lager mat på kjøkkenet har Ulrik funnet veien til stuekroken, hvor han har sitt eget lille kjøkken. Her eksperimenterer han med noen krydderposer og en pakke ris fra ukens matkasse. Kanskje familien Isdal har en liten kokkespire i hus?

Etter 20 minutter er maten klar, og familien samles ved bordet. «Nam! Jeg vil ha fiskekake!» smiler Ulrik. Håkon spør om Ulrik vil ha litt urter på fiskekakene også, og det vil Ulrik gjerne. Etter å ha fått et lite urtedryss på både fiskekakene, potetene og bearnéssausen på tallerkenen sin, er treåringen klar til å hive innpå. Han tar en stor bit, men utbryter plutselig: «Æsj! Det var ikke noe godt!» Det var visst best uten urter likevel. Da er det bare å pirke vekk urtebladene og fortære resten av måltidet med godt humør!

Vårsolen skinner fortsatt i vinduskarmen hvor familiens katt har plassert seg for å nyte utsikten, og familien Isdal har spist opp middagen sin. Ikke en eneste fiskekake ble til overs, til kattens store skuffelse. Ulrik er mett og fornøyd, og synes det er på tide å gå tilbake til sitt eget lille kjøkken i stuekroken.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER