Barna trenger energi på skolen!

Barna trenger energi på skolen!

Riktig næring i forbindelse med skoledagen er viktig og Malin fra vårt Menyteam skriver litt om hvorfor mat og riktig energi er så bra for barna!

Slik kan matpakken hjelpe barnas konsentrasjon på skolen

For å legge et godt grunnlag for læring og konsentrasjon på skolen er det viktig at barna er opplagt og uthvilt. I tillegg til tilstrekkelig søvn, er det også viktig med regelmessige måltider som legger til rette for et stabilt blodsukker gjennom hele dagen. Kostfiber i maten gjør at det tar lenger tid å spalte karbohydratene i maten til sukker, slik at blodsukkeret øker gradvis. Proteiner og litt fett i maten gjør også at det tar lengre tid for maten å fordøyes, og virker dermed også inn på å gi en mer gradvis og varig blodsukkerstigning. Kostfiber får vi stort sett fra frukt og grønnsaker og grove kornprodukter. En balansert matpakke basert på grove kornprodukter, frukt og/eller grønnsaker, litt protein og litt fett, kan dermed være med på å legge til rette for å holde energinivået og konsentrasjonen gjennom skoledagen.

Barnas behov for næringsstoffer

Ifølge ungkost 2000, har barn og unge i Norge stort sett et godt kosthold som ligger nær anbefalingene fra helsedirektoratet. Mange barn har derimot litt lavere inntak av frukt og grønnsaker enn de anbefalte fem om dagen, og et høyere inntak av sukker enn voksne. Når mye av energien kommer fra sukker vil det blant annet være mindre rom for næringsrik mat i kostholdet, noe som kan føre til for lavt inntak av vitaminer og mineraler. Dette er altså mange grunner til å sende med barna næringsrike og velsmakende matpakker, men husk; grove brødskiver med proteinrikt pålegg og noe frukt og grønt ved siden av er også mer enn bra nok i en travel hverdag!

Hilsen Malin, Ernæringsfysiolog for Adams Matkasse


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER