Appelsinsaus

Appelsin og ingefær er begge nydelige smaker til både kylling og svin. Hva med å lage en smakfull appelsinsaus til middagen denne påsken?🍊

  • 25 g ingefær
  • 1 ss laktosefritt smør
  • 2,5 dl appelsinjus
  • ½ buljongterning
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 dl laktosefri melk
  • sjalottløk
  • salt
  • pepper


Skrell og finhakk sjalottløken og ingefæren. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken og ingefæren i 2-3 minutter, til løken er gyllen. Ha i appelsinjusen og buljongen, og la det koke i omtrent 2 minutter. Bland maisstivelsen ut med 4 ss kaldt vann i en kopp. Ha den laktosefrie melken i appelsinjusen, og kok opp. Ha maissjevningen i sausen, litt og litt, under omrøring mens den koker, til sausen har ønsket tykkelse. La sausen småkoke frem til servering. Smak til med salt og pepper.