Appelsinsaus

Appelsinsaus

Appelsin og ingefær er begge nydelige smaker til både kylling og svin. Hva med å lage en smakfull appelsinsaus til middagen denne påsken?🍊

  • 25 g ingefær
  • 1 ss laktosefritt smør
  • 2,5 dl appelsinjus
  • ½ buljongterning
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 dl laktosefri melk
  • sjalottløk
  • salt
  • pepper


Skrell og finhakk sjalottløken og ingefæren. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken og ingefæren i 2-3 minutter, til løken er gyllen. Ha i appelsinjusen og buljongen, og la det koke i omtrent 2 minutter. Bland maisstivelsen ut med 4 ss kaldt vann i en kopp. Ha den laktosefrie melken i appelsinjusen, og kok opp. Ha maissjevningen i sausen, litt og litt, under omrøring mens den koker, til sausen har ønsket tykkelse. La sausen småkoke frem til servering. Smak til med salt og pepper.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER