Appelsinsaus

Appelsinsaus

Appelsin og ingefær er begge nydelige smaker til både kylling og svin. Hva med å lage en smakfull appelsinsaus til middagen denne påsken?🍊

  • 25 g ingefær
  • 1 ss laktosefritt smør
  • 2,5 dl appelsinjus
  • ½ buljongterning
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 dl laktosefri melk
  • sjalottløk
  • salt
  • pepper


Skrell og finhakk sjalottløken og ingefæren. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken og ingefæren i 2-3 minutter, til løken er gyllen. Ha i appelsinjusen og buljongen, og la det koke i omtrent 2 minutter. Bland maisstivelsen ut med 4 ss kaldt vann i en kopp. Ha den laktosefrie melken i appelsinjusen, og kok opp. Ha maissjevningen i sausen, litt og litt, under omrøring mens den koker, til sausen har ønsket tykkelse. La sausen småkoke frem til servering. Smak til med salt og pepper.



Siste poster

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

LES MER
Vaniljeglasert kålrot

Vaniljeglasert kålrot

LES MER
Syltet rødløk

Syltet rødløk

LES MER
Adams sommerquiz

Adams sommerquiz

LES MER