Appelsiner – den store påskefavoritten

Appelsiner – den store påskefavoritten

Denne guloransje frukten er superpopulær blant store og små i påsken. Og det er ikke så rart – den både lukter og smaker jo så godt!

Appelsiner stammer fra Østen, og blir, for utenom å være en spiselig frukt, sett på som fine pyntetrær. Appelsiner er faktisk verdens viktigste trefrukter. Vi deler inn appelsiner i to, en blond og en rød variant. Den blonde er den guloransje appelsinen slik vi kjenner den med gult fruktkjøtt. Den røde (tidligere blodappelsin) er rødlig i fruktkjøttet, men gjerne guloransje på skallet. Appelsin spises naturell, presses til juice eller brukes i matretter. Appelsin passer godt til salat, fruktsalat, saus og garnityr, til pynt på smørbrød, is eller marmelade. Ved bruk av appelsinskallet er det viktig å skrubbe dette først for å fjerne rester av voks. For å unngå bitter ettersmak må du kun bruke det ytterste laget, ikke det hvite fra skallet. Appelsin har et høyt innhold av C-vitamin og rundt 13 andre vitaminer i ulike mengder. Dessuten finner vi mineralene fosfor, jern og kalium. Appelsiner er en skikkelig boost etter den mørke perioden – kanskje det er derfor vi spiser ekstra mye i påsken, når solen begynner å skinne for fult.

Sjekk ut denne spenstige chilikryddrede appelsindesserten!

Appelsiner egner seg også fin som påskepynt sammen med påskeegg, blomster og annet påskepynt. Men husk å spise dem!

God påske alle sammen, og husk; spis appelsiner!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER