Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Syrligheten fra appelsinen og honningens sødme får frem det aller beste i gulroten, og med nøtteaktige, ristede kjerner er dette en rett du kan spise akkurat som den er.

  • 600 gram gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2 ss honning
  • 50 gram ristede gresskar- eller solsikke­kjerner
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper

Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del appelsinen i to. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i 2 minutter, og press over saften fra appelsinen. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett honningen og persillen. Sett ned varmen til middels varme, og smak til med salt og pepper. Strø over kjernene ved servering.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER