Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Syrligheten fra appelsinen og honningens sødme får frem det aller beste i gulroten, og med nøtteaktige, ristede kjerner er dette en rett du kan spise akkurat som den er.

  • 600 gram gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2 ss honning
  • 50 gram ristede gresskar- eller solsikke­kjerner
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper

Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del appelsinen i to. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i 2 minutter, og press over saften fra appelsinen. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett honningen og persillen. Sett ned varmen til middels varme, og smak til med salt og pepper. Strø over kjernene ved servering.


Siste poster

Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER