Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Syrligheten fra appelsinen og honningens sødme får frem det aller beste i gulroten, og med nøtteaktige, ristede kjerner er dette en rett du kan spise akkurat som den er.

  • 600 gram gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2 ss honning
  • 50 gram ristede gresskar- eller solsikke­kjerner
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper

Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del appelsinen i to. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i 2 minutter, og press over saften fra appelsinen. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett honningen og persillen. Sett ned varmen til middels varme, og smak til med salt og pepper. Strø over kjernene ved servering.


Siste poster

Middagstips

Middagstips

LES MER
Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER