Appelsin- og honningglaserte gulrøtter

Syrligheten fra appelsinen og honningens sødme får frem det aller beste i gulroten, og med nøtteaktige, ristede kjerner er dette en rett du kan spise akkurat som den er.

  • 600 gram gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2 ss honning
  • 50 gram ristede gresskar- eller solsikke­kjerner
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper

Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del appelsinen i to. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek gulrøttene i 2 minutter, og press over saften fra appelsinen. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett honningen og persillen. Sett ned varmen til middels varme, og smak til med salt og pepper. Strø over kjernene ved servering.