Ananas- og kokosiskrem

Ananas- og kokosiskrem

Frisk peppermynte, ristede kokosflak, søt ananas og syrlig, aromatisk lime setter nydelige tropiske smaker på denne forfriskende iskremen. Fantastisk på en varm sommerdag.

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl ananasjus
  • 1 dl kokosmelk
  • ½ lime
  • 75 g melis
  • Til servering: Kokosflak, fersk peppermynte og limeskall

Ha fløten i en skål, og pisk den til den er lett og luftig. Ha ananasjusen, kokosmelken og saften fra limen i en skål, og pisk inn melisen. Vend kremen inn i blandingen. Ha blandingen i en plastbeholder med tett lokk, og sett isen i fryseren i 4–5 timer, eller bruk en iskremmaskin.

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kokosflakene. Avkjøl dem, og pynt ananas- og kokosiskremen med kokosflakene og den ferske peppermynten. Riv limeskallet (kun det grønne) over isen før servering.


Tips: Isen bør spises samme dagen som den blir laget, fordi det kan dannes vannkrystaller i isen.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER