Ananas- og kokosiskrem

Ananas- og kokosiskrem

Frisk peppermynte, ristede kokosflak, søt ananas og syrlig, aromatisk lime setter nydelige tropiske smaker på denne forfriskende iskremen. Fantastisk på en varm sommerdag.

  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl ananasjus
  • 1 dl kokosmelk
  • ½ lime
  • 75 g melis
  • Til servering: Kokosflak, fersk peppermynte og limeskall

Ha fløten i en skål, og pisk den til den er lett og luftig. Ha ananasjusen, kokosmelken og saften fra limen i en skål, og pisk inn melisen. Vend kremen inn i blandingen. Ha blandingen i en plastbeholder med tett lokk, og sett isen i fryseren i 4–5 timer, eller bruk en iskremmaskin.

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kokosflakene. Avkjøl dem, og pynt ananas- og kokosiskremen med kokosflakene og den ferske peppermynten. Riv limeskallet (kun det grønne) over isen før servering.


Tips: Isen bør spises samme dagen som den blir laget, fordi det kan dannes vannkrystaller i isen.


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER