Agurk

Agurk

Denne runde, avlange og mørkegrønne grønnsaken, som jeg spiser året rundt i Norge, er på sitt beste om sommeren. Agurker finnes i mange ulike sorter, og det er nesten umulig å finne en man ikke liker.

Noe jeg lærte meg for mange år siden, var å knuse agurken lett med håndbaken før jeg kuttet den i skiver eller terninger. Det får det frem en helt annen og kraftigere agurksmak.


Det hvite og saftige fruktkjøttet, med den myke sprøheten og milde smaken, er også perfekt å nyte til litt lettere måltider. Siden agurken stort sett består av vann, bruker jeg den sjeldent i varme retter. Men hvis du skreller og kutter agurken i grove biter, steker bitene i meierismør, og serverer den med frisk dill, er det et godt tilbehør til salt svinekjøtt eller fet fisk.



Siste poster

Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER