Agurk

Agurk

Denne runde, avlange og mørkegrønne grønnsaken, som jeg spiser året rundt i Norge, er på sitt beste om sommeren. Agurker finnes i mange ulike sorter, og det er nesten umulig å finne en man ikke liker.

Noe jeg lærte meg for mange år siden, var å knuse agurken lett med håndbaken før jeg kuttet den i skiver eller terninger. Det får det frem en helt annen og kraftigere agurksmak.


Det hvite og saftige fruktkjøttet, med den myke sprøheten og milde smaken, er også perfekt å nyte til litt lettere måltider. Siden agurken stort sett består av vann, bruker jeg den sjeldent i varme retter. Men hvis du skreller og kutter agurken i grove biter, steker bitene i meierismør, og serverer den med frisk dill, er det et godt tilbehør til salt svinekjøtt eller fet fisk.



Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER