Adams saftige eplekake!

Adams saftige eplekake!

En god, norsk eplekake er alltid en sikker vinner – både som dessert, i kaffebesøk eller en liten godbit når du vil unne deg noe ekstra godt. Den kan serveres både varm og kald, og med godt tilbehør. Denne eplekaken er perfekt å lage dersom du har litt epler liggende. Resten av ingrediensene er nemlig typiske råvarer du har liggende hjemme!

Til eplekaken trenger du:

  • 3-4 epler, bruk helst røde
  • 180 g sukker
  • 180 g smør (romtemperert)
  • 2 egg (romtemperert)
  • 0,5 dl melk (du kan bruke laktosefri melk)
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2-3 ss kanel og sukker

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skrell eplene og fjern kjernen. Del eplene i smale båter.
  3. Rør sukker og smør sammen til en luftig blanding.
  4. Tilsett ett og ett egg, og rør godt sammen.
  5. Ha i mel og bakepulver, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
  6. Spe på med litt melk dersom røren er litt tykk.
  7. Ha røren over i en smurt kakeform 24cm i diameter, eller en mindre ildfast form.
  8. Bland sammen kanel og sukker i en skål.
  9. Dypp eplebåtene i blandinger før du plasserer dem på toppen av kaken. Strø resten av kanel- og sukkerblandingen over kaken.
  10. Stek i ovnen i ca. 30 min. Følg godt med, for kaken kan blir ferdig før. Bruk en stekepinne dersom du er usikker på når kaken er ferdig. Stikk den forsiktig inn i kaken, og la kaken stå litt lenger dersom det er deig på stekepinnen.
  11. Server kaken varm med vaniljeis eller yoghurt.

Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER