Adams saftige eplekake!
En god, norsk eplekake er alltid en sikker vinner – både som dessert, i kaffebesøk eller en liten godbit når du vil unne deg noe ekstra godt. Den kan serveres både varm og kald, og med godt tilbehør. Denne eplekaken er perfekt å lage dersom du har litt epler liggende. Resten av ingrediensene er nemlig typiske råvarer du har liggende hjemme!
Til eplekaken trenger du:
3-4 epler, bruk helst røde
180 g sukker
180 g smør (romtemperert)
2 egg (romtemperert)
0,5 dl melk (du kan bruke laktosefri melk)
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
2-3 ss kanel og sukker
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell eplene og fjern kjernen. Del eplene i smale båter.
Rør sukker og smør sammen til en luftig blanding.
Tilsett ett og ett egg, og rør godt sammen.
Ha i mel og bakepulver, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
Spe på med litt melk dersom røren er litt tykk.
Ha røren over i en smurt kakeform 24cm i diameter, eller en mindre ildfast form.
Bland sammen kanel og sukker i en skål.
Dypp eplebåtene i blandinger før du plasserer dem på toppen av kaken. Strø resten av kanel- og sukkerblandingen over kaken.
Stek i ovnen i ca. 30 min. Følg godt med, for kaken kan blir ferdig før. Bruk en stekepinne dersom du er usikker på når kaken er ferdig. Stikk den forsiktig inn i kaken, og la kaken stå litt lenger dersom det er deig på stekepinnen.
Server kaken varm med vaniljeis eller yoghurt.