Adams saftige eplekake!

En god, norsk eplekake er alltid en sikker vinner – både som dessert, i kaffebesøk eller en liten godbit når du vil unne deg noe ekstra godt. Den kan serveres både varm og kald, og med godt tilbehør. Denne eplekaken er perfekt å lage dersom du har litt epler liggende. Resten av ingrediensene er nemlig typiske råvarer du har liggende hjemme!

Til eplekaken trenger du:

  • 3-4 epler, bruk helst røde
  • 180 g sukker
  • 180 g smør (romtemperert)
  • 2 egg (romtemperert)
  • 0,5 dl melk (du kan bruke laktosefri melk)
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2-3 ss kanel og sukker

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skrell eplene og fjern kjernen. Del eplene i smale båter.
  3. Rør sukker og smør sammen til en luftig blanding.
  4. Tilsett ett og ett egg, og rør godt sammen.
  5. Ha i mel og bakepulver, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
  6. Spe på med litt melk dersom røren er litt tykk.
  7. Ha røren over i en smurt kakeform 24cm i diameter, eller en mindre ildfast form.
  8. Bland sammen kanel og sukker i en skål.
  9. Dypp eplebåtene i blandinger før du plasserer dem på toppen av kaken. Strø resten av kanel- og sukkerblandingen over kaken.
  10. Stek i ovnen i ca. 30 min. Følg godt med, for kaken kan blir ferdig før. Bruk en stekepinne dersom du er usikker på når kaken er ferdig. Stikk den forsiktig inn i kaken, og la kaken stå litt lenger dersom det er deig på stekepinnen.
  11. Server kaken varm med vaniljeis eller yoghurt.