Adams råvareskole – Vårløk

Adams råvareskole – Vårløk

Vårløk minner om purre i utseende, og om gressløk på smak.

Vårløk er egentlig små løk som blir plukket før de er fullt utvokst. Det gjør at helt fersk vårløk har en mild løksmak, og når den har stått en stund blir smaken mer intens. Vårløk kan spises rå, kokt, stekt eller grillet. Vårløk passer godt i salater, til fisk eller i en enkel omelett.

Denne litt sarte løken tåler heller ikke kulde så godt, så ikke legg den på det kaldeste stedet i kjøleskapet.


Tips! Ikke kast vårløkstilkene! Sett stilken i et glass med vann, og la vårløken vokse opp igjen. Skift vann annenhver dag, og skyll av den hvite stilken.


«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.



Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER