Adams råvareskole – Rosettkål

Rosettkål er en ny grønnsak i Norge, og er en krysning mellom rosenkål og rød grønnkål.

Smaken kan minne litt om rosenkål, men den er ikke fullt så bitter. Den er friskere, og smaker mer nøtteaktig. Rosettål er en anvendelig grønnsak som blant annet kan wokes, friteres eller brukes rå i en salat. Hvis du har lyst til å ha rosettkålen i en salat, kan du å rive rosettkålen fra hverandre og gni dem med olivenolje og sitronsaft for å bryte bladstrukturen litt ned slik at den blir mykere å spise.


Fun fact! Siden rosettkål er en ny grønnsak i Norge ble det holdt en avstemming på navn, og noen av forslagene var purpell, lillarose, purpurstokk og lillakål.


«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.

Image alt text