Adams råvareskole – Krydder

Adams råvareskole – Krydder

Krydder er planter og frø som ofte har sterk smak og lukt, og som brukes til å sette smak, lukt og farge på rettene man lager.

Chilifrø eller chilipulver er knallrødt og veldig sterkt, anis- og fennikelfrø smaker lakris, og spisskummen smaker fredags­taco. Dette bare noen få eksempler på kryddere vi bruker mye. Et annet «krydder» vi bruker mye er salt. Salt kalles ofte et krydder fordi det brukes på samme måte som krydderne fra planteriket, men salt lages på en annen måte. Sjøsalt lages ved at man samler saltvann i et basseng, damper og høster det, og bergsalt finner man i saltgruver.


Tips! Hvis du blander sammen 2 ss spisskummen, 1 ss oregano, 1 ts røkt eller urøkt paprikapulver, 1 ts korianderfrø, ½ ts chilipulver, 1 ts salt og ½ ts pepper i en morter eller i en blender, så har du ditt eget tacokrydder!


«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER