Adams råvareskole – Ingefær

Adams råvareskole – Ingefær

Den ser kanskje ikke så merkverdig ut, den lille, brune roten, men det kan vi love deg at den er.

I Kina finnes det et gammelt ordtak: «Om man spiser ingefær hver dag, kommer apotekeren til å dø av sult.» Ingefæren har nemlig i tusenvis av år blitt brukt som medisin. Den sies blant annet å være bra for hjertet, magen, leddene og hjernen. Også er den jo utrolig god å lage mat med. Ingefæren har en gitt plass i det asiatiske kjøkken, men den har også blitt populær i Norge de seneste årene. I woken, i ramensuppen, i curryretten. Og hva hadde pepperkaken, eller gingerbread, som det heter på engelsk, vært uten ingefæren?


Tips! Om du vil slippe å bli forkjølet, anbefales en liten ingefærshot hver morgen. Ingefær sies å forsterke immunforsvaret. Også smaker den jo supergodt!

Med Juniorkokken-kassen vil vi inkludere og engasjere barn i matlagingen. Klikk her for å lese mer om Juniorkokken.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER