Adams råvareskole – Ingefær

Adams råvareskole – Ingefær

Den ser kanskje ikke så merkverdig ut, den lille, brune roten, men det kan vi love deg at den er.

I Kina finnes det et gammelt ordtak: «Om man spiser ingefær hver dag, kommer apotekeren til å dø av sult.» Ingefæren har nemlig i tusenvis av år blitt brukt som medisin. Den sies blant annet å være bra for hjertet, magen, leddene og hjernen. Også er den jo utrolig god å lage mat med. Ingefæren har en gitt plass i det asiatiske kjøkken, men den har også blitt populær i Norge de seneste årene. I woken, i ramensuppen, i curryretten. Og hva hadde pepperkaken, eller gingerbread, som det heter på engelsk, vært uten ingefæren?


Tips! Om du vil slippe å bli forkjølet, anbefales en liten ingefærshot hver morgen. Ingefær sies å forsterke immunforsvaret. Også smaker den jo supergodt!

Med Juniorkokken-kassen vil vi inkludere og engasjere barn i matlagingen. Klikk her for å lese mer om Juniorkokken.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER