Adams råvareskole – Ingefær

Adams råvareskole – Ingefær

Den ser kanskje ikke så merkverdig ut, den lille, brune roten, men det kan vi love deg at den er.

I Kina finnes det et gammelt ordtak: «Om man spiser ingefær hver dag, kommer apotekeren til å dø av sult.» Ingefæren har nemlig i tusenvis av år blitt brukt som medisin. Den sies blant annet å være bra for hjertet, magen, leddene og hjernen. Også er den jo utrolig god å lage mat med. Ingefæren har en gitt plass i det asiatiske kjøkken, men den har også blitt populær i Norge de seneste årene. I woken, i ramensuppen, i curryretten. Og hva hadde pepperkaken, eller gingerbread, som det heter på engelsk, vært uten ingefæren?


Tips! Om du vil slippe å bli forkjølet, anbefales en liten ingefærshot hver morgen. Ingefær sies å forsterke immunforsvaret. Også smaker den jo supergodt!

Med Juniorkokken-kassen vil vi inkludere og engasjere barn i matlagingen. Klikk her for å lese mer om Juniorkokken.


Siste poster

Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER