Adams råvareskole – Egg

Adams råvareskole – Egg

Egg. En råvare man for det meste har i kjøleskapet. Og det med god grunn. Ikke bare er egg en god kilde til protein, vitaminer og mineraler, den er også perfekt om man trenger et raskt mellommåltid som metter.

Det enkleste er selvfølgelig å bare koke eller steke et par egg, men hvorfor ikke lage en omelett? Det går kjapt, det er godt og det går an å variere den nesten i det uendelige. Dessuten er det perfekt om du vil bruke opp matrester eller grønnsaker som begynner å se litt slitne ut. Fres de grønnsakene du har lyst på i en stekepanne med litt olje. Bland sammen noen egg med et par spiseskjeer melk og hell blandingen over grønnsakene når de begynner å bli myke. Salte og pepre. Noen minutter på middels varme og vipps, du har en perfekt etter-skolen- eller treningsrett. Og i tillegg hjelper du til med å redusere matsvinnet.


Fun fact! Visste du at norske egg har mye lenger holdbarhet enn datostemplingen tilsier? Derfor kan du trygt spise egg flere uker etter at de har gått ut på dato.

Adams råvareskole er en del av Juniorkokken. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER