7 tips for en sunnere høst

7 tips for en sunnere høst

Et sunt og godt kosthold trenger ikke å være så avansert! Her gir vi deg 7 enkle tips som kan være med på å gi deg en sunnere livsstil i høst.

1. Ha fokus på hva du kan spise mer av, ikke hva du må kutte ut

Det er mye fokus på «fy-fy-mat» når man leser kostholdsråd. Vårt tips er å ha fokus på hva du kan spise mere av heller enn hva du må kutte ut. Da er det lettere å holde motivasjonen oppe! Spis mer grønnsaker, frukt og bær – det inneholder masse vitaminer, mineraler og antioksidanter som kroppen trenger. Også gjør det ingenting om du koser deg med en sjokoladebit eller to på fredags kveld.

2. Drikk nok vann og bruk vann som tørstedrikk

Å drikke vann mellom måltidene dine gjør at du ikke blir så fort sulten samtidig som det opprettholder væskebalansen i kroppen. Unngå juice, brus og andre lignende drikker som tørstedrikk, det gir blant annet unødvendige blodsukkerstigninger.

3. Velg grove og fiberrike karbohydrat-kilder

Velg grove pitabrød, grove tortillalefser, grovt brød og fullkornspasta. Det gir bedre metthetsfølelse, er bra for kropp og helse og du unngår rask blodsukkersukkerstigning.

4. Spis mer fisk

Fisk gir kroppen de essensielle fettsyrene omega 3 og omega 6 som man må få i seg gjennom kostholdet. Disse fettsyrene reduserer blant annet risikoen for hjertesykdom og flere kreftformer. I tillegg er fet fisk (f.eks laks og ørret) rik på vitamin D.

Fiske-favoritt! Sunn og fantastisk god soyaglasert laks

5. Kvitt deg med søtsaker og snacks i kjøkkenskapet

Når man kommer hjem etter en lang dag på jobb eller skole skal det ikke så mye til å ty til godsakene man har liggende i kjøkkenskapet. Om du ikke har søtsakene liggende hjemme er det enklere å holde seg unna. Fyll heller opp med ferske grønnsaker, frukt og nøtter!

Søtsug? Prøv sunne bananpannekaker med blåbær

6. Spis regelmessig

Frokost, lunsj og middag er viktig, men legg gjerne inn noen små mellommåltider bestående av for eksempel nøtter, frukt eller en sunn yoghurt. Da unngår du å gå sulten mellom måltider, noe som ofte fører til småspising eller usunn ferdigmat. Samtidig bidrar mellommåltidene til et stabilt blodsukker, økt konsentrasjon, helse og velvære.

7. Øk inntaket av proteiner

Proteiner er næringsstoffet som metter best, og fungerer som kroppens byggestein. Jo mer aktiv du er, jo mer proteiner trenger du.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER