For den avanserte – 17. mai-kake i flaggets farger

For den avanserte – 17. mai-kake i flaggets farger

Nå er 17. mai rett rundt hjørnet, og jeg vil derfor vise deg hvordan du kan lage en smakfull og frisk kake til denne spesielle dagen. Som vist på bildet, kan du bruke blåbær og jordbær til å lage det norske flagget på toppen av kaken.

Ønsker du en litt enklere, men like god 17. mai-kake? Prøv Adams pavlova

Blogginnlegget er skrevet av gjesteblogger Mari Johansen, som driver Creative Cakes, en nettbutikk for salg av bakeutstyr. Klikk her for detaljert beskrivelse av hvordan du dekker kaken med frosting, samt pynter den med blåbær og jordbær.

Sjokoladekake

Ingredienser

– 125 g smør -2 dl sukker – 2 egg – 3 dl hvetemel – 1 ts bakepulver – 2 ts vaniljesukker – 2 ss kakao – 1 dl melk – 1 dl kaffe – 1 ½ ts pulverkaffe per dl.

Fremgangsmåte

– Rør sammen smør og sukker til det blir hvitt. – Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt mellom hvert egg. – Det tørre (hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao) blandes og siktes inn i røren, vekselvis med melk. – Til slutt tilsetter du kaffen og rører godt om. – Stek kaken ved 180 grader i 30-35 minutter. Hvis du er usikker på om kaken er ferdig, kan du teste dette ved å stikke inn en gaffel. Hvis det ikke henger igjen noe deig, er kaken ferdig.

Kremostfrosting

Ingredienser

– 100 g Smør – 150 g Kremost – 4,5 dl Melis – 1,5 ts vaniljeessens

Pynt

– Jordbær – Blåbær

Fremgangsmåte

  1. Miks smør og melis til en jevn blanding.
  2. Tilsett kremosten og rør om.
  3. Til slutt kan du mikse inn vaniljeessensen.
  4. Påføring: Del kaken i to og legg et lag med frosting, og eventuelt jordbær, i midten. Du kan deretter dekke hele kaken med et jevnt lag frosting, og om ønskelig, lage border rundt kaken. Til slutt kan du pynte toppen med det norske flagget, laget av jordbær og blåbær.

Tips

  1. Det kan være lurt å ta smøret ut av kjøleskapet en liten stund før du skal starte. Ved å la smøret mykne opp, blir det enklere å mikse det inn.
  2. Hvis du ikke er glad i kremost kan du bytte det ut med 100 gram smeltet hvit sjokolade. Dette vil gi en god, men noe søtere, smak. Du kan også bytte ut kremosten med 2-3 spiseskjeer pisket krem. Dette vil gi deg en enkel og smakfull vaniljefrosting.
  3. Hvis du ønsker en like høy kake som avbildet, lag dobbel porsjon slik at du får to kaker istedenfor en. Mellom kakene kan du legge et lag med frosting og oppskårede jordbær.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER