17. mai-dessert av bærgelé og panna cotta toppet med granateple

17. mai-dessert av bærgelé og panna cotta toppet med granateple

Årets fineste dessert lager du på Norges nasjonaldag! Elsket av både liten og stor!

Gir ca. 6 glass

Jordbærgelé:

  • 400 g frosne jordbær, ev. bringebær
  • 6 gelatinplater
  • 1 dl vann
  • 4-6 ss flytende honning
  • ca. 1 ts sitronsaft

Blåbærgelé:

  • 200 g frosne blåbær
  • 3 gelatinplater
  • ½ dl vann
  • 3 ss flytende honning
  • ca. ½ ts sitronsaft

Panna cotta:

  • 2 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • ½ dl helmelk
  • 70 g sukker
  • 1 vaniljestang eller ½ ts ekte vaniljepulver

Legg gelatinplatene i kaldt i vann i 5-7 minutter. Varm opp fløten og melken i en kjele på lav varme under omrøring. Det skal ikke koke. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kjelen, eller rør inn vaniljepulveret hvis du ikke bruker vaniljestang. Klem ut vannet av gelatinplatene, legg platene i fløten og rør til platene har smeltet. Tilsett sukkeret, rør om, og la det stå i 3-4 minutter. Sett kjelen til side, og la blandingen avkjøles.

Hell geléen og panna cottaen lagvis i små glass, slik som på bildet. La glassene stå i kjøleskapet i ca. 1 time mellom hver gang du heller på et nytt lag.

Både geléen og panna cottaen kan varmes opp igjen underveis hvis de stivner før neste lag skal helles i glassene.

Topp desserten med granateplekjerner, blåbær og mynteblader, og server!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER