17. mai-dessert av bærgelé og panna cotta toppet med granateple

Årets fineste dessert lager du på Norges nasjonaldag! Elsket av både liten og stor!

Gir ca. 6 glass

Jordbærgelé:

  • 400 g frosne jordbær, ev. bringebær
  • 6 gelatinplater
  • 1 dl vann
  • 4-6 ss flytende honning
  • ca. 1 ts sitronsaft

Blåbærgelé:

  • 200 g frosne blåbær
  • 3 gelatinplater
  • ½ dl vann
  • 3 ss flytende honning
  • ca. ½ ts sitronsaft

Panna cotta:

  • 2 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • ½ dl helmelk
  • 70 g sukker
  • 1 vaniljestang eller ½ ts ekte vaniljepulver

Legg gelatinplatene i kaldt i vann i 5-7 minutter. Varm opp fløten og melken i en kjele på lav varme under omrøring. Det skal ikke koke. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kjelen, eller rør inn vaniljepulveret hvis du ikke bruker vaniljestang. Klem ut vannet av gelatinplatene, legg platene i fløten og rør til platene har smeltet. Tilsett sukkeret, rør om, og la det stå i 3-4 minutter. Sett kjelen til side, og la blandingen avkjøles.

Hell geléen og panna cottaen lagvis i små glass, slik som på bildet. La glassene stå i kjøleskapet i ca. 1 time mellom hver gang du heller på et nytt lag.

Både geléen og panna cottaen kan varmes opp igjen underveis hvis de stivner før neste lag skal helles i glassene.

Topp desserten med granateplekjerner, blåbær og mynteblader, og server!