10 tips til matpakken!

10 tips til matpakken!

Etter en avslappende juleferie er det lett for å komme ut av rutinene på flere felt – blant annet når det kommer til matpakken. Vi gir deg de ti beste tipsene våre til hvordan du lager en god og variert matpakke når skolestart nærmer seg.

  1. Det er lett å bli demotivert av svett pålegg som har ligget i bagen eller skolesekken din noen timer. Lag sandwich i stedet!
  2. Å drikke gjennom hele dagen er viktig, men ofte er tilgangen på godt, kaldt vann begrenset. Fyll en tredjedel av en flaske med vann, frys den ned og fyll den helt opp om morgenen. Da har du kaldt vann i flere timer!
  3. Morgentimene kan være travle. For å spare verdifull tid er det lurt å lage matpakken kvelden før, og legge den i kjøleskapet. Der holder den seg godt!
  4. Rester fra middagen passer fint som skolemat dagen etter, og bidrar til at du reduserer matsvinnet. Pølser, pasta, salater og ris er gode eksempler på retter som er like gode dagen etter.
  5. Lag litt ekstra dersom du lager vårruller, pizzasnurrer eller andre retter som porsjonerer seg selv. Det er enkelt å hente frem fra frysen og smaker (nesten) like godt som da det var nylaget.
  6. Egg er en god kilde til proteiner og en mengde forskjellige vitaminer og mineraler, og er derfor et supert tilskudd til matpakken. Kokt egg tar ikke lang tid å lage på morgenkvisten, og en god omelett kan du lage dagen før.
  7. Vi spiser mer frukt og grønnsaker om den er oppskåret. Del opp et lite utvalg av frukt og grønnsaker og legg det i en egen boks. La barna velge grønnsakene selv, da er sjansen større for at de spiser opp!
  8. Det trenger ikke å ta lang tid å bytte brødskivene med noe annet spennende. En grov tortillalefse med snøfrisk, litt salat og skinke eller laks tar ikke så mye lenger tid å lage enn en brødskive.
  9. Så langt det lar seg gjøre bør du bruke grove kornprodukter i matpakken – det sørger for at blodsukkeret holder seg stabilt og holder mett lengre enn fiberfattige produkter.
  10. Leverpostei, makrell i tomat, røkelaks, kylling- og kalkunpålegg og grønnsakstopping er noen av påleggene som holder blodsukkeret ditt stabilt over lengre tid. Unngå pålegg med mye sukker som syltetøy, smørepålegg og sjokoladepålegg.

La barna smake seg frem! Involver barna i matlagingen for å øke interessen og viljen til å smake. Jo flere matvalg og smaker, desto større sjanse for at barna prøver ut nye ting!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER