10 tips til det beste ostesmørbrødet

10 tips til det beste ostesmørbrødet

Det er endelig helg, og du vil ha noe digg å starte dagen med. Hva er vel ikke bedre da enn et klassisk ostesmørbrød? Et ostesmørbrød har utallige varianter; fra enkle varianter med kun ost og skinke, til mer avanserte med flere ingredienser. Uansett hvilke du ønsker å lage, har vi samlet sammen noen enkle kjøreregler for hvordan du skal få det beste smørbrødet! Prøv også: Slik lager du den perfekte frokostjuicen!

10 tips for å lage ditt beste ostesmørbrød:

  • Smør innsiden av brødskivene med sennep. Dijon-sennep for smak eller grov sennep for fylde.
  • Fyll smørbrødet med ost og skinke i jevne lag. Pass på så det ikke blir for mye, da vil smørbrødet bli for mykt.
  • Smør utsiden av smørbrødet med et tynt lag meierismør – det gir en sprø skorpe og fin farge.
  • Bruk gjerne en stekpanne med riller og stek på medium varme. Smørbrødet skal stekes langsomt, slik at osten smelter inn og brødet ikke blir brent. Bruk smør og olje sammen i pannene når du steker – det gir bedre farge og smak, og hindrer at smøret brenner seg. Husk å vende flere ganger for å ikke svi skorpen.
  • Du kan også steke smørbrødet i ovnen på ca. 180 grader. Bruk grillelementet, og vend smørbrødet minst en gang. Tid vil variere.
  • Strø litt havsalt, muskatnøtt, timian eller oregano på toppen av smørbrødet mens det stekes.
  • Prøv deg frem med tomat, ruccola, smøreost, frisk oregano eller timian inni ostesmørbrødet for ekstra fylde og smak.
  • Har du tid, kan du lage deg en smørsaus ved å forsiktig koke opp 1 ss smør, 1 ss hvetemel, litt melk og en neve revet ost når sausen er tykkflytende. Tilsett gjerne litt sennep, muskat, salt og pepper til slutt. Du steker smørbrødet i stekepannen før du setter det i ovnen og heller ostesausen over. La det stå høyt opp i ovnen på ca. 180 grader, og server når osten er gyllenbrun.
  • Ha gjerne litt løk eller vårløk i pannen mot slutten av steketiden, så har du smakfull topping til ostesmørbrødet.
  • Et ostesmørbrød er godt alene eller sammen med en god suppe!

Prøv denne deilige suppeoppskriften!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER