Våre beste grilltips - les Adams grillguide!

Grillsesongen er her, og det er på tide å finne frem grillen og invitere til sommerens beste måltider! Enten du er nybegynner eller en erfaren grillmester, finnes det alltid nye teknikker og tips å lære - her gir vi deg våre beste grilltips, som garantert vil gjøre deg til en ekspert på grilling!

Akkurat nå har vi fem nydelige retter med smak av sommer på menyen - blant annet røkt svinekam med honning og appelsin, som passer perfekt på grillen. Sommerrettene kan bestilles tom 16. juli.

1. Forbered grillen riktig

«Well begun is half done», sier de på engelsk – og det gjelder virkelig for grilling. Sørg for at grillen er ren før du begynner, sånn at ikke gamle matrester påvirker smaken. En ren grill gir også bedre varmekontroll. Husk å varme grillen godt opp før du legger på maten – dette forhindrer at maten fester seg, og sikrer jevn steking.

En kokk kutter opp sommerkål

2. Kjenn din varme

For å mestre grilling må du forstå hvordan du kontrollerer varmen. Hvis du har kullgrill, kan du legge kullet på den ene siden av grillen – og dermed få soner med direkte og indirekte varme. Tykkere stykker kjøtt som trenger lengre tid kan du starte med å grille på den varme sonen, og deretter flytte til sone med indirekte varme. Slik blir kjøttet gjennomstekt uten at overflaten blir brent. Pass også på at grillristen er ordentlig varm før du legger kjøtt eller fisk på den – fisk som legges rett på en kald grillrist vil sette seg fast.

3. Bruk riktig utstyr

Investering i godt grillutstyr kan virkelig gjøre en forskjell. En god grilltang, grillbørste og eventuelt et termometer er essensielt. Et termometer er spesielt nyttig for å sikre at kjøttet blir perfekt stekt, spesielt når du griller større stykker som hel kylling eller en stor stek.

Kotelett med marinade og salat

4. La kjøttet hvile

Dette er et ofte oversett, men viktig skritt i grilling. Etter grilling, la kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres opp. Dette gjør at saftene reabsorberes og fordeles rundt i kjøttet, noe som gir et saftigere og mer smakfullt resultat.

5. Husk å ha det gøy!

Alt som er gøy blir bedre – det gjelder også grilling. Ikke vær redd for å eksperimentere med grillmaten! Det er så mye som kler grillstriper, ikke bare pølser og koteletter. Hva med å grille blomkålskiver, asparges eller til og med vannmelon? Utforsk forskjellige rubs og marinader, det er bare fantasien som setter grenser.

Uansett hva eller hvordan du velger å grille, ønsker vi i Adams Matkasse deg en fornøyelig grillsommer. Og du, mange av rettene våre passer perfekt på grillen – hver uke kan du velge mellom 60 retter der du setter sammen matkassen din selv.