Urter - månedens smak i juni

Tomatsalat uten basilikum. Bearnes uten estragon. Eggerøre uten gressløk. Det er klart det går, men det blir jo ikke det samme. Urter er smak i sin renest form, og noen kombinasjoner er kjære klassikere vi vender tilbake til gang etter gang.

Ta dillen for eksempel. En høyt elsket urt i det norske kjøkkenet. Vi er vant med dill til fisk og skalldyr, men hva med å lage en norsk vri på den søramerikanske urtesausen chimichurri med dill og persille til grillkjøttet? 

Ellers er det bare å bruke urter så ofte og så mye som mulig. De kan virkelig brukes til nesten alt! Klipp av og strø rikelig over maten. Har du urter som begynner å henge med hodet, kan du finhakke de, blande med litt olivenolje, og fryse de ned i isterningbrett, eller små plastbokser. Så har du alltid urter tilgjengelig som smaksforsterkere til gryter, sauser og supper.

Nå som grillsesongen er i gang, finnes det en verden av muligheter til å prøve seg frem, og virkelig la urtene skinne. Så bruk dem for alt de er verdt og la deg inspirere til nye smakskombinasjoner.

Sjekk oppskriften vår på frisk urtemarinade, som passer til både fisk, kylling eller kjøtt. Her kommer urtene virkelig til sin rett.

Kjørvel er spennende urt, med en litt søt smak, som kan minne om en blanding av persille og lakris. Den spiller en viktig birolle i oppskriften vår på grillet nykål med ostedressing

Image alt text